(©MN Press)
(©MN Press)

Joksimović: TSC veliki favorit, ali ne nosimo belu zastavu

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.08.23. | 09:20

Šef struke Radničkog 1923 sa dosta pijeteta govorio o predstojećem rivalu

Seriju utakmica protiv srpskih predstavnika na evrosceni fudbaleri Radničkog 1923 nastavljaju gostovanjem aktuelnom vicešampionu države, ekipi TSC-a u Bačkoj Topoli (18.55). Za Kragujevčane ovo gostovanje dolazi u ne baš idealnom trenutku, posle dva startna poraza u prvenstvu, koji su četu trenera Dejana Joksimovića svrstali u donji deo tabele.

Nakon partije za zaborav na premijernom gostovanju u Novom Pazaru, Šumadinci su pokazali određene znake živosti u duelu sa Čukaričkim prošlog vikenda na „Čika Dači“. Iako su pružili sasvim pristojan otpor superligašu sa Banovog brda, na kraju ipak nisu uspeli da izbrišu nulu iz kolone sa bodovima, mada pristup igri i zalaganje njegovih igrača na ovoj utakmici mogu da svakako da hrabre trenera Radničkog 1923 Dejana Joksimovića pred nastavak superligaške trke. 

Izabrane vesti

„Mislim da smo protiv Čukaričkog odigrali daleko bolje nego u Novom Pazaru. Ponovo smo ličili na onaj Radnički iz prethodne sezone, koji je pokazao da može da bude konkurentan maltene svim ekipama u ligi. Ostaje nam da u narednim utakmicama pokušamo da napravimo dodatni iskorak u pogledu kvaliteta igre, a ja se iskreno nadam da će ubrzo kao posledica tog boljitka u igri doći i odgovarajući rezultati“, ocenjuje strateg Crvenih.

Sada je pred pred fudbalerima Radničkog 1923 još jedan težak ispit, oličen u sjajnoj ekipi TSC-a, jednoj od retkih koja je uspela da ih porazi u sva tri odmeravanja snaga prethodne sezone.

„Očekuje nas još jedna izuzetno teška utakmica protiv ekipe koja nam, sudeći po rezultatima iz prošle sezone, nikako ne leži. Svakako da je TSC veliki favorit u predstojećoj utakmici. U pitanju je jedna izuzetno kvalitetna ekipa sa stručnim štabom koji ima određeni kontinuitet u radu. Mislim da su čak za nijansu jači i popunjeniji na određenim pozicijama u timu u odnosu na prošlu sezonu. Sama činjenica da su postigli šest golova u prve dve utakmice dovoljno govori pre svega o njihovom ofanzivnom potencijalu“.

Ekipa trenera Žarka Lazetića je pre nekoliko dana doživela pravi rezultatski brodolom na gostovanju portugalskoj Bragi u prvoj utakmici treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona (0:3). Mada su se nakon ovog poraza nizali negativni komentari na račun Topolčana, Dejan Joksimović smatra da se TSC nije obrukao na ovom gostovanju, već da je, naprotiv, prikazao jednu hrabru i smelu igru i stekao značajno iskustvo za buduće evropske izazove.

„Oni su tu prvu utakmicu protiv Brage odigrali na način na koji igraju sve utakmice u našoj ligi. Izašli su dosta hrabro i visoko, iako su znali da naspram sebe imaju jako kvalitetnog protivnika. Jednostavno, pokazali su želju da se izmere sa rivalom evropskog kalibra, što je za svaku pohvalu. Konačan rezultat jeste možda negativan po njih, ali sigurno im daje određene benefite za naredne evropske utakmice“.

Iako duboko svesni svih kvaliteta predstojećeg rivala, Kragujevčani nemaju nameru da ustuknu bez borbe i spremni su da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se neporaženi vratili sa ovog izuzetno teškog gostovanja.

„Bez obzira na sav respekt koji gajimo prema ekipi TSC-a, sigurno je da mi na ovo gostovanje ne idemo sa „belom zastavom“. Probaćemo da ponovimo izdanje iz utakmice protiv Čukaričkog, da ih taktički iznenadimo i pokušamo da izvučemo pozitivan rezultat“.

Šumadinci su pre nekoliko dana dobili velikog aduta za nastavak prvenstva. Milutin Vidosavljević vratio se na „Čika Daču“ i predstavljaće kapitalno pojačanje za ekipu trenera Dejana Joksimovića, koja je očajnički vapila za igračem takvog profila.  

„To je momak koji je prošle sezone bio jedan od naših najboljih igrača i vodeći strelac ekipe. Nadam se da je u dobroj formi i da će vrlo brzo uspeti da se vrati na onaj nivo igara iz prošle sezone. Sa njim dobijamo jednu proverenu opciju u napadu i igrača koji može da podigne kvalitet igre čitave ekipe na jedan viši nivo“, naglašava Jokismović.

Izuzev već duže vreme povređenog Miloša Ristića, koji se polako vraća u trenažni proces, svi ostali igrači biće u konkurenciji za utakmicu u Bačkoj Topoli.

MOZZART BET SUPERLIGA, 3. KOLO:

Petak:

Mladost - Crvena zvezda 1:4 (1:2)

/Veličković 14 - Mitrović 4, Olajinka 35, Kraso 63, Mijatović 87/

Subota:

18.55: (2,65) Voždovac (3,05) Radnik (2,90)

18.55: (1,50) TSC (4,20) Radnički 192 (6,75)

21.00: (1,40) Čukarički (4,60) Javor (8,00)

Nedelja:

18.55: (3,15) Napredak (3,25) Vojvodina (2,35)

19.30: (1,30) Partizan (5,20) Radnički Niš (11,00)

21.00: (2,15) Spartak (3,30) Železničar (3,50)

Ponedeljak:

18.00: (2,65) Novi Pazar (3,05) IMT (2,90)



tagovi

Dejan JoksimovićRadnički KragujevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara