Luis Suarez (Reuters)
Luis Suarez (Reuters)

Još dva uslova da Suarez potpiše za River, prekosutra je veče odluke

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 11:47

Transfer bomba južnoameričkog fudbala otkucava

Već dve nedelje se navijači River Plejta nalaze u agoniji: Da li će njihov klub uspeti da dovede Luisa Suareza?

Nema potrebe trošiti reči kakvo oduševljenje među milionskom navijačkom armijom bi izazvao dolazak Pistolera na Monumental.

Izabrane vesti

Kako vreme prolazi, deluje da je urugvajski as sve bliži potpisu za River. Iako je ESPN sinoć javio da je sve dogovoreno, bolje obavešteni mediji izvori tvrde da ništa nije gotovo ali da su šans esve veće i veće. Riverov trener Marselo Galjardo žarko želi Suareza umesto Hulijana Alavreza koji je prešao u Mančester Siti. I zato je spreman da čeka na konačan odgovor Urugvajca. Jasno je da River ne može da parira finansijskom ponudom ako se neki jači evropski klub uključi u trku ali može da izađe Suarezu u susret na neke druge načine.

Galjardo nudi Pistoleru jake utakmice, garantovanu minutažu, napad na trofeje i šansu da uđe u top formu do Mundijala u Kataru. Takođe, River je spreman da ga potpiše samo do kraja godine, odnosno završetka Svetskog prvenstva i da mu ostavi otvorenu opciju za prelazak u neki evropski klub već u januaru.

„Suarez je elitni igrač koji je trenutno posvećen oporavku povređenog kolena. Poslali smo ponudu, a Luis je pokazao volju i entuzijazam što je dobro. Da nije poakzao želju, ne bismo bili ovde i čekali ga. Moguće je a videćemo da li je i izvodljivo. nema potrebe da lažemo ljude i dižemo tenziju“, rekao je Juče Galjardo.

Argentinski mediji pišu da još dva uslova dele River od potpisa urugvajske legende. Prvi je da Suarez ne dobije ponudu nekog of top pet timova iz tri najjače evropske lige. Za sada te ponude nema. Drugi je da River u osmini finala Kopa Libertadores eliminiše Velez.

Galjardo želi Suareza ponajviše zbog napada na trofej u Kopa Libertdores, a i igraču bi jedan od najvećih motiva za dolazak bio osvajanje najjačeg kluspkog takmičenja u Južnoj Americi. Interesantno je da Riveru na putu stoji baš Velez za koji je nedavno potpisao Suarezov dugogodišnji prijatelj i reprezentativni kolega Dijego Godin.

„Ako se već toliko priča o tome, ako je Galjardo javno govorio o tome, onda je sigurno da šanse postoje. Znam da Luis razmatra sve opcije. Trenutno se odmara, miruje i najvažnije mu je da se potpuno oporavi za novu sezonu“, rekao je Godin juče.

River prvi meč osmine finala sa Velezom igra prekosutra. Revanš je šestog jula ali poslednju rok za registraciju novih igrača u takmičenju ističe nekoliko sati pred revanš. To znači da je za River apsolutno neophodno da u prvom meču napravi prednost kako bi pridobio Suareza.  


tagovi

Luis SuarezLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara