Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)
Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)

Još jedan Endijaje počeo da daje, Obamejan upalio svetlo na Velodromu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 22:40

Prva pobeda Marselja u ovoj godini…

Čitave jeseni pod komandom Baraka Bahara kuburio je Šefif Endijaje sa realizacijom. Prvenac u Mozzart Bet Superligi dao je tek u večitom derbiju, u poslednjem kolu pred zimsku pauzu. Ali, dolaskom Vladana Milojevića za kormilo Crvene zvezde stvari su počele da se menjaju. Počeo je da trese mreže i nije jedini Senegalac kome je krenulo u februaru.

Još jedan Endijaje je počeo da daje – Iliman. Otkupio ga je Marselj od Šefild junajteda letos za 17.000.000 evra i ništa nije dobio. Tek jedan gol i tri asistencije u Ligi 1. Što je malo – malo je. Monpelje bio mogao da mu bude prekretnica, kao i celom timu, pošto je u Francuskoj pobedio posle dva meseca. I dobio je Pjera Emerika Obamejana – 4:1 (2:1).

Izabrane vesti

Mrkli mrak je bio na Velodromu, tumarao je po njemu Đenaro Gatuzo i prethodnih dana u svoj kancelariji na radnom stolu napipao papir kome je mogao da se nada. Uručen mu je otkaz. Posle pet meseci napustio je klub koji vode ulica i tribina, nezahvalnog posla latio se Žan Luj Gase. Rodila se nova nada, pobeda protiv Šahtjora i prolazu osminu finala Lige Evrope, te konačno osvojena tri boda u šampionatu, makar malo su relaksirali zategnutu situaciju. Pretila je da eskalira…

Prethodnih sedmica igračima baš i nije bilo svejedno kada bi dolazili na stadion, nikada nisu znali u slučaju poraza šta može da ih sače. Postrojavanje pod tribinom bilo im je zagarantovano. Dva puta su ga uspešno izbegli pod Žan Lujom Gaseom, svetlo je upaljeno. Više nije mrkli mrak na Velodromu, a najzaslužniji su Iliman Endijaje i Pjer Emerik Obamejan.

Malo slavlja za promenu, međutim, nije počelo dobro. Jordanski reprezentativac Musa Al Tamari doveo je u vođstvo Monpelje u derbiju juga, međutim, nije dugo potrajalo. Ismaila Sar je sredinom prvog poluvremena iščačkao loptu, uspeo je da je odloži do Ilimane Endijajea, a senegalski napadač ju je u padu zakucao pod prečku.

Laknulo je svima u Marselju, a od danas bi mogli da budu na velikom dobitku, jer proigrao je – Pjer Emerik Obamejan. Pogađao je i proteklih nedelja, neretko bio najbolji igrač kluba sa Velodroma, međutim, protiv Montpeljea je odigrao daleko najkvalitetniji meč od dolaska na Azurnu obalu. Uvek je bio tačno gde treba. Šunjao se u petercu, dva puta iz njega poslao loptu u mrežu – kod drugog je kontakt imao i Falaje Sako, možda i njemu bude naknadno pripisan – i pride realizovao jedanaesterac.

Marselj je počeo da daje znake života.

LIGA 1 – 23. KOLO

Petak

Mec - Olimpik Lion 1:2 (1:1)

/Mikautadze 13 - Lakazet 45+1, Benrahma 60/

Subota

Lorijan - Nant 0:1 (0:0)

/Kasteleto 48/

Strazbur - Brest 0:3 (0:2)

/Kamara 33, 40, 58p/

Nedelja

Lans - Monako 2:3 (1:2)

/Vai 31, Said 77 - Balogun 19, Minamino 30, 90+2/

Avr - Rems 1:2 (0:0)

/Ture 74 pen - Darami 64, 90+6 pen/

Nica - Klermon 0:0

Tuluz - Lil 3:1 (0:1)

/Mavisa Elebi 49, Sijero 60 pen, Dalinga 66 - Haraldson 45/

Pari Sen Žermen - Ren 1:1 (0:1)

/Ramos 90+7 penal – Guiri 33/

Olimpik Marselj - Monpelje 4:1 (2:1)

/Endijaje 31, Obamejan 43, 62, 82 - Al Tamari 5/



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1MonpeljeMarseljPjer Emerik ObamejanIliman Endijaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara