"Korea posle promašaja sa 11 metara"
"Korea posle promašaja sa 11 metara"

Još jedan favorit ide kući: Ispadoše Argentinci u meču sa tri penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.16. | 21:24

Na olimpijskom fudbalskom turniru iz Grupe D u četvrtfinale prošli Portugalija i Honduras

Korea posle promašaja sa 11 metaraJoš jedna senzacija u Rio de Žaneiru. Ovoga puta na fudbalskom turniru. Dvostruki olimpijski pobednik, Argentina, završila je učešće već u grupnoj fazi. U poslednjem kolu Grupe D, Gaučosi su odigrali samo 1:1 sa Hondurasom, pa se vraćaju kući, iako su bili jedni od favorita za osvajanje medalje.

Osvajači zlata u Atini 2004. i Pekingu 2008. potpunu su podbacili u meču u koji su morali da dobiju da bi se plasirali u četvrtfinale. A nije da nisu imali šanse. Na primer, Anhel Korea, jedna od najvećih tamošnjih uzdanica, u 55. minutu nije uspeo da realizuje jedanaesterac, pa se već tad moglo naslutiti da Hulija Horhea Olartikoeče sama sebi sužava prostor za plasman dalje. A ima igrače poput Koree, Kalerija, Pavona...

Izabrane vesti

Gol za vođstvo HondurasaJoš kad je Entoni Lozano u 75. minutu doveo Honduras do prednosti - sa penala - bilo je jasno da je pred Argentincima nemoguća misija. Napadač Tenirifa realizovao je tek treći jedanaesterac na ovom meču, jer je njegov saigrač Brajan Akosta u šestom minutu nadoknade prvog dela sa istog mesta tukao neuspešno.

Argentina je, doduše, uspela da izjednači pogotkom Maurisija Martineza iz slobodnog udarca u trećem od šest minuta nadokande. Nedovoljno za nastavak takmičenja, pošto dalje idu Honduras i Portugalija.

Portugalci su još ranije obezbedili plasman u nokaut fazu, pa su sebi mogli da dozvole luksuz i odigraju 1:1 sa Alžirom. Gol za evropsku selekciju dao je Gonsalo Pasijensija u 25. minutu iz jedanaesterca, a poravnao je Mohamed Benkablia u 30.

(FOTO: Action images)


tagovi

rio de žaneiro 2016reprezentacija ArgentineOlimpijske Igre 2016Olimpijske igreAnhel Korea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara