Slavlje fudbalera Almerije
Slavlje fudbalera Almerije

Još jedan gol Sadika, ovoga puta sa penala: Almerija u četvrtfinalu Kupa kralja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 00:53

Andalužani savladali Osasunu

Pet prvoligaša i jedan drugoligaš. Možda članovi Treće lige, Navalkarnero i Alkojano naprave iznanađenja u sudarima sa Granadom i Atletik Bilbaom, što neće promeniti činjenicu da je jedini predstavnik Segunde u završnici Kupa kralja Almerija.

Tim iz Andaluzije pridružio se Barseloni, Sevilji, Viljarealu, Betisu i Levanteu među osam najboljih, pošto je u dramatičnom susretu osmine finala savladao Osasunu. Tek boljim izvođenjem jedanaesteraca. Posle 90 minuta nije bilo golova, baš kao ni u produžecima, da bi odluka pala udarcima sa bele tačke. Tu je tim sa juga Španije bio uspešniji i posle šest serija, rezultatom 5:3, plasirao se u narednu rundu.

Izabrane vesti

Jedan od tih penala za Almeriju realizovao je Umar Sadik. Ovoga puta, s obzirom da je reč o manje važnom takmičenju, trener Hose Gomeš ostavio je visokog Nigerijca na klupi, uveo ga u 69. minutu, a bivši prvotimac Partizana u trećoj seriji održao domaćina u životu, savladavši Huana Pereza.

Bio je to ukupno drugi realizovani penal Sadika u novom klubu, krajem oktobra savladao je Adrijana Ortolu u prvenstvenom susretu sa Tenerifama.

Inače, prvi jedanaesterac, već u drugoj seriji, promašio je Hose Gorpas, jedan od najboljih fudbalera Almerije. Taman kad se činilo da su gosti iz Pamplone bliži četvrtfinalu, sa 11 metara bili su neprecizni Manuel Sančes i David Garsija, pa je Almerija obezbedila plasman dalje.

Preostala dva učesnika četvrtfinala Kupa kralja dobićemo u četvrtak veče, kad se sastaju Navalkarnero – Granada i Alkojano – Atletik Bilabao.



tagovi

AlmerijaUmar Sadik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara