(©sevillafc.com)
(©sevillafc.com)

Još jedan Monćijev veliki posao: Sevilja otkupila 75 odsto Realovog "kameleona"

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.08.20. | 22:04

Oskar Rodrigez zvanično potpisao na pet godina

Odlaskom u Al Šabab po isteku ugovora, Ever Banega je ostavio krater na Ramon Sančez Pishuanu i naterao sportskog direktora Sevilje, Monćija, da napravi još jedno čudo i dovede zamenu dostojnu 32-godišnjem Argentincu. Teško će Španac "prevariti" Real Madrid da pusti Serhija Reguilona, ali je sa Oskarom Rodrigezom uspeo, s tim da i u ovom poslu šampion Španije nije bio lak pregovarač. Sevilja je od Madriđana za 13.500.000 evra otkupila tek 75 odsto ugovora, a u zavisnosti od njegovih partija u dresu Andalužana, Kraljevićima bi moglo da pripadne još 1.500.000 evra kroz bonuse, dok je sam fudbaler potpisao ugovor na pet godina.

Dovođenjem Rodrigeza, trener šestostrukog osvajača Lige Evrope, Đulen Lopetegi je dobio pravog univerzalca koji se poput kameleona snalazi na svakoj poziciji u kojoj se nađe. Tako je pod Maurisijom Pelegrinom u prvoj sezoni na pozajmici u Leganesu Rodrigez uglavnom bio pozicioniram na levom boku, odnosno u srcu veznog reda, odakle je povlačio konce svoje ekipe, da bi mu u narednoj godini - prethodne sezone - Havijer Agire zadao nešto ofanzivniju ulogu, gurnuvši ga posle odlazaka Jusufa El Nesirija i Martina Bratvajta.na poziciju prednjeg veznog, pa čak i napadača, a ovaj, u ekipi koja se čitave takmičarske godine borila za opstanak, uzvratio sa devet golova i dve asistencije.

Izabrane vesti

Pored svoje polivalentnosti, Rodrigeza krasi i odličan prekid, igra sa obe noge, pa i brzina. Zinedina Zidana pak nije ubedio, ili bar ne toliko da bi mu naredne sezone francuski stručnjak garantovao minutažu. Lopetegija očigledno jeste, baš kao i selektora Španije, Luisa Enrikea, koji mu je uputio poziv u reprezentaciju Furije za predstojeće mečeve Lige nacija.

Španac je u Real Madrid stigao 2009. godine i postepeno se probijao sve do Kastilje, B tima Madriđana, iz kojeg nije uspeo da napravi iskorak u prvi tim. Za sada, ostaće na tom jednom, debitantskom nastupu u Kupu kralja iz 2017. godine koji je imao upravo pod Zidanom. Ko zna, možda se Francuz pokaje uskoro.


tagovi

SeviljaReal MadridOskar Rodrigez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara