Još jedan sicilijanski klub se ugasio: Katanija izbačena iz Serije C zbog bankrota

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.04.22. | 19:18

Slonovi će morati da krenu sa dna

Težak dan za Kalčo romantike. Još jedan simpatičan italijanski klub se ugasio. Katanija, do večeras trećeligaš, proglasio je bankrot i samim ti biće izbačen iz Serije C.

Udarac za italijanski fudbal, ali posebno za sicilijanski. Jer, Katanija je drugi klub sa ovog ostrva koji je ranije kroz istoriju igrao ulogu u Seriji A, a da je u svega nekoliko godina proglasio bankrot. Pre nešto više od dve godine isto je učinio i Palermo, pa je bio primoran da promeni ime, grb, dobio je novi registacioni broj i sve krene iznova iz amaterskog ranga (trenutno ima izgledne šanse da se vrati u Seriju B). Isti put čeka sada je pred Katanijom.

Izabrane vesti

"Sa velikim bolom moram da potvrdim da je klub proglasio banktrom i da ne može da nastavi sa takmičenjem u Seriji C. Ovo je situacija sa kojom, kao predsednik Lige, nikad nisam želeo da se suočavam. U ovoj završnoj fazi izneti su neki potpuno besmisleni predlozi koji su doveli do najneprijatnijih zaključaka", rekao je predsednik Serije C Frančesko Đireli.

Podsetimo, Katanija je još u decembru proglasila bankrot, ali joj je bilo dozvoljeno da nastavi sa takmičenjem u Seriji C pošto je klub stavljen na aukciju. Međutim, kupac se u međuvremenu nije pojavio, što je značilo kraj za popularne Slonove.

Ovim je Sud Etne stavio tačku na agoniju započetu mnogo godina ranije zbog finansijskih poteškoća. Katanija je u Seriji A poslednji put učestvovala u sezoni 2013/14, a samo sezonu kasnije izbačena je iz Serije B zbog nameštanja utakmica. Od tada je tavorila isključivo u trećem rangu italijanskog fudbala. Više ni tamo.

Mada će više neće biti, makar ne pod identičnim imenom, ostaće zapisano da je Katanija u Seriji A provela 17 sezona, a Papu Gomez, Nikola Legrotalje,Đuzepe Maskara, Marijano Izko, Maksi Gomez će kao neki od najboljih igrača biti tu da podsete na najsjajnija vremena u istoriji sicilijanskog kluba.

Slonove je na jednu sezonu sa klupe predvodio i Siniša Mihajlović, dok je Dijego Simeone svoju trenersku karijeru u Evropi počeo upravo na stadionu Anđelo Masimino. Sve to od danas zvanično odlazi u istoriju.


tagovi

Katanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara