Drmić u dresu Noriča (© Reuters)
Drmić u dresu Noriča (© Reuters)

Još jedna bomba u Hrvatskoj: Josip Drmić od leta u Dinamu, ako ga pobedi za vikend stiže i trener Tomić

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.04.22. | 15:53

Rijeka sigurno ostaje bez napadača, možda i bez šefa stručnog štaba

Ono što je Bajern uradio Bundesligi, to je Dinamo HNL-u. Monopolizovao ga je u poslovnom smislu. Kako se koji kvalitetan fudbaler pojavi (skoro) obavezno završi na Maksimiru. Poslednji primer je Petar Bočkaj, pošto je najbolji asistent prvenstva iz Osijeka prešao u Zagreb, a spremaju se Modri da oslabe još jednog konkureta u borbi za naslov, pošto su naciljali Josipa Drmića iz Rijeke.

Deluje da su ga ubedili da promeni sredinu i da će realizovati plan kao u slučaju Bočkaja. Maltene niko u smiraj 2021. nije znao da će levokrilni vezista napustiti Gradski vrt i okrenuti leđa Nenadu Bjelici, a upravo se to desilo. Sledeći tu matricu, u tajnosti su Zagrepčani priveli kraju posao oko angažmana proverenog napadača, posle Marka Livaje najefikasnijeg u hrvatskom fudbalu (16 golova).

Izabrane vesti

Drmiću na leto ističe obaveza prema Riječanima za koje igra ka pozajmljeni fudbaler Noriča. Istovremeno mu se završava i ugovor sa premijerligašem, a kako će Kanarinci izvesno ispasti u niži rang sigurno ga neće zadržati, što daje Josipu mogućnost da kao slobodan igrač bira naredni klub. Portal Germanijak uverava da se već dogovorio sa Dinamom, koji je spreman da ispuni dva uslova. Prvi se tiče plate nekadašnjeg reprezentativca Švajcarske, a drugi dozvole da ima ličnog fizioterapeuta, uz još neke pogodnosti.

Aktuelnom šampionu Hrvatske je preko potrebno osveženje u napadu. Razlog je činjenica da je ove sezone prvi strelac tima Mislav Oršić (deset pogodaka u prvenstvu), ali on je plejmejker, dok je od špiceva najefikasniji Bruno Petković (šest), deset puta manje precizan od Josipa Drmića.

Nedelja, 20.00: (4,30) Rijeka (3,50) Dinamo (1,87)

Najzanimljivije u celoj priči je tajming plasmana vesti. U sedmici velikog derbija. U nedelju se na Rujevici sastaju upravo Rijeka i Dinamo, domaćin ima pet bodova manje i utakmicu više (sa Zagrepčanima je poravnat Osijek), a osim što je duel jedan od ključnih za ishod trke (tu je i Hajduk, za liderom zaostaje sedam koraka, ali ima isti broj mečeva) mogao bi da ponudi odgovor na pitanje ko će biti naredni trener Modrih. Na primer – Goran Tomić.

U pitanju je šef stručnog štaba Rijeke, izuzetno cenjen zbog atraktivnog i efikasnog fudbala (njegova ekipa je najefikasnija u Hrvatskoj), kao takav paše Dinamu, na čijoj klupi je trenutno Željko Kopić. Aktuelni strateg će otići na kraju sezone bez obzira na ishod, a prvi kandidat da ga zameni je baš Tomić. Bio je to i zimus, neposredno pošto je sa Rijekom izbacio Modre iz kupa pobedom na Maksimiru i tako „smenio“ Damira Krznara, međutim, tad su presudili „dobri odnosi među klubovima“, kako je definisao Germanijak. I zato Tomić, iako je pre samo dva dana aktivirao kluazulu iz postojećeg ugovora i produžio saradnju sa klubom sa Kvarnera.

Germanijak navodi da će Tomić izvesno biti prvi izbor Dinama ako ga dobije u derbiju. U suprotnom, malo će se „ohladiti“ od njega, jer je u bliskoj prošlosti gubio od Hrvatskog Dragovoljca i Gorice i tako propustio šansu da bude prvi. Za slučaj da odustane od Gorana Tomića, šampion bi se okrenuo Sergeju Jakiroviću koga samo matematika deli do statusa prvaka Bosne i Hercegovine sa mostarskim Zrinjskim.


tagovi

Dinamo ZagrebRijekaHNLJosip DrmićHrvatskaHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara