©Screen shot
©Screen shot

Još jedna strela Bajernove investicije: Irankunda od junaka do tragičara

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 17:08

Australijski tinejdžer se probudio uoči selidbe u Minhen, postigao pet golova na pet mečeva, ali je uspeo i da promaši penal za bod protiv Mekartura

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Mladi krilni napadač Nestori Irankunda ponovo pokazuje da Bajernova skauting služba očigledno nije pogrešila kada je prošlog novembra insistirala na angažovanju tada 17-godišnjeg igrača Adelajd Junajteda.

Izabrane vesti

Iako je posle potpisa ugovora s Bavarcima, koji stupa na snagu 1. jula, zapao u krizu i na narednih 14 utakmica postigao samo jedan gol, tinejdžer poreklom iz Burundija ponovo se probudio i nastavio da na terenima A-lige pokazuje da se zaista radi o nebrušenom dijamantu.

Irankunda je ove večeri, ponovo bio strelac za Adelajd, a njegov pogodak u 20. minutu još jedna je u nizu majstorija koje postaju zaštitini znak vihornog desnog krila. Strela koju je odapeo sa ivice kaznenog prostora zarila se u jedino parče mreže između stative i ispruženih ruku golmana Mekartura.

Međutim, daroviti tinejdžer koji je već zaslužio i poziv na širi spisak „A“ reprezentacije Australije, uspeo je da u narednih 70 i kusur minuta od junaka postane tragičar meča.

Naime, ekipa Mekartura je, iako s igračem manje, uspela da preokrene rezultat golovima u 84. i 88. minutu, nakon čega je Adelajd Junajted očajnički kidisao ka golu rivala, ne bi li iščupao barem bod.

I činilo se da će u tome uspeti kada je u sedmom minutu sudijske nadoknade dosuđen penal za domaće. Iako najmlađi na terenu, Irankunda je odvažno preuzeo odgovornost da izvede najstrožu kaznu, ali je njegov šut sa 11 metara zaustavio iskusni golman Filip Kurto i doneo Mekarturu pobedu koja ih vodi u predvorje plej-ofa.

Mada je propustio da svom timu donese bod, mladom Irankundi se vanserijski kvalitet ne može osporiti. To potvrđuje i u poslednjih mesec dana, sa pet postignutih golova na isto toliko mečeva, uz het-trik pretprošle sedmice protiv Vestern Junajteda.

Irankunda je pažnju na sebe skrenuo sjajnim igrama i efektnim golovima za Adelajd Junajted prošle sezone, u kojoj je na 19 utakmica tresao mreže pet puta i upisao dve asistencije.

Pošto njegov Adelajd sada ima minimalne šanse da se plasira u plej-of, 18-godišnji golgeter se ove večeri verovatno oprostio od domaće publike i već početkom maja moći će da krene put Minhena, u susret izazovu karijere o kakvom donedavno nije ni sanjao.


tagovi

Adelejd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara