Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Još tri koraka dele Mesija od prvog trofeja sa Gaučosima

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 23:15

Napadač Barselone će sa kapitenskom trakom oko ruke noćas od 03.00 časova da predvodi Argentinu protiv Ekvadora, u poslednjem meču četvrtfinala Kopa Amerike

Lionel Mesi je sa Barselonom osvojio sve što je moglo da se osvoji, ali sa Gaučosima ima samo zlatnu olimpijsku medalju i titulu omladinskog prvaka sveta. Bio je vicešampion Južne Amerike, kao i na Mundijalu u Brazilu 2014, ali nikako da prigrli pehar u plavo-belom dresu Argentine na dva najveća reprezentativna takmičenja. Za omalenog virtuoza ovo je verovatno poslednja šansa da se dokopa trona na Zelenom kontinentu jer je sledeća Kopa Amerika na programu za tri godine u Ekvadoru, a tada će jedan od najboljih igrača svh vremena imati 37 godina.

Mesi je vodio svoju selekciju do pol-pozicije u grupi A. Tri pobede i remi učinak je čete Lionela Skalonija i jedini nije savladan Čile na startu takmičenja (1:1), ali su onda usledile pobede protiv Urugvaja, Paragvaja i Bolivije. As Katalonaca postigao je tri od sedam golove, a rival u četvrtfinalu u Gojanji je četvrtoplasirana selekcija iz grupe B, Ekvador.

Izabrane vesti

03.00: (1,65) Argentina (3,60) Ekvador (6,00)

Albiselesti su apsolutni favoriti. Ekvador je do nokaut runde stigao bez pobede, i to zahvaljujući remiju u poslednjem kolu protiv uspavanog Brazila (1:1). I tradicija je na strani Argentinaca koji su dobili Ekvador na tri poslednje utakmice, uz gol-razliku 10:2. Polovinom oktobra prošle godine ove dve selekcije odigrale su u Buenos Ajresu meč u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Domaći su se mučili, ali su slavili sa 1:0 golom Mesija s bele tačke.

Prethodnih godina Argentinci su znali da zakažu kada je bilo najpotrebnije - dva puta ih je u finalu Kopa Amerike dobio Čile, 2015. i 2016. godine. Mesijev peščani sat ističe, pa verujemo u motiv Barsinog superstara i siguran trijumf Argentinaca, koji na ovaj trofej čekaju 28 godina.

Ekvador nikada nije osvojio Kopa Ameriku. Teško da će to da se promeni i ove godine, mada vezista Trikolora Džegson Mendez još ne odustaje od sna.

Ne možemo da promenimo prošlost, ali možemo da utičemo na sadašnjost. Ako se ničega ne budemo plašili i ostanemo fokusirani samo na sebe, mogli bismo da ispišemo istoriju na Kopa Americi“, kazao je Mendez.

Argentina će noćas da bude najverovatnije bez Kristijana Romera, koji je zadobio udarac u levo koleno. Ukoliko bude morao da ga menja, selektor Gaučosa Lionel Skaloni će najverovatnije da pošalje na teren Žerman Pecelja. Takođe, Đovani Lo Selso će najverovatnije da zauzme mesto u sredini.

KOPA AMERIKA – ČETVRTFINALE

Petak

Peru - Paragvaj 3:3 (2:1) 4:3 posle penala

/Lapadula 21, 40, Jotun 80 - Gomez 11, Alonso 54, Avalos 90/

Subota

Brazil - Čile 1:0 (0:0)

/Paketa 47/

23.55: (2,40) Urugvaj (2,95) Kolumbija (3,40)

Nedelja

03.00: (1,65) Argentina (3,60) Ekvador (6,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija Argentinereprezentacija EkvadoraKopa AmerikaKopa Amerika 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara