Jovan Damjanović (©FSS)
Jovan Damjanović (©FSS)

Jovan Damjanović novi selektor U18 reprezentacije Srbije

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.09.21. | 15:30

Bivši trener Voždovca dobio zaduženje u FSS

Bivši sportski direktor i trener Voždovca Jovan Damjanović imenovan je danas za novog selektora U18 reprezentacije Srbije.

Nekadašnji omladinski reprezentativac naše zemlje, koji je slovio za jednog od najvećih talenata svoje generacije, predvodiće ekipu momaka rođenih posle 2004. godine, koje sledeće godine očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

„Pokušaću da prenesem na svoje igrače kulturu igranja za državni tim. Pošto je reč o momcima koji su 2004. godište, pred njima je sasvim dovoljno vremena da se formiraju na pravi način i kada dođu u A tim da budu spremni za najveće fudbalske i profesionalne izazove. Posao koji sam radio poslednjih pet godina omogućio mi je da upoznam veliki broj igrača, neki su već u prvim timovima i znam da se radi o veoma talentovanim fudbalerima“, rekao je Damjanović za sajt FSS-a.

Novog selektora vrlo brzo očekuju i prve provere sa mlađom omladinskom reprezentacijom Srbije.

Već naredne nedelje imamo dvomeč sa Slovenijom na gostujućem terenu, a u oktobru i dve utakmice sa Italijom u Srbiji. Biće to četiri izuzetno kvalitetne provere i sjajna prilika da već na startu uspostavimo neke principe. Iskoristiću priliku već na prvom okupljanju da igrače još malo upoznam na treningu, da im približim ideje i zahteve kako mislim da bi trebalo da izgledaju i na koji način da igraju”, podvukao je Jovan Damjanović.


tagovi

Jovan Damjanovićomladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara