Filip Đuričić (©YouTube)
Filip Đuričić (©YouTube)

Jovanović menja Đuričiću poziciju za Marselj, Mladenović opet na klupi

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.08.23. | 11:31

Srpski reprezentativac će kao levo krilo dočekati Francuze u sredu od 20 časova, u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Fudbaleri Panatinaikosa su uspešno preskočili prvu prepreku na putu ka grupnoj fazi Lige šampiona, ukrajinski Dnjepar 1, ali sada ih čeka mnogo teži zadatak. U sredu od 20 časova Atinjani će ugostiti Olimpik iz Marselja u prvom meču 3. kola kvalifikacija.

Trener vicešampiona Grčke Ivan Jovanović uočio je u drugom meču sa Ukrajinicima (2:2) određene probleme u veznom redu. Prema pisanju grčkih medija, napraviće nekoliko rokada za susret sa Olimpikom.

Izabrane vesti

To se odnosi i na srpskog reprezentativca Filipa Đuričića, letošnje pojačanje Panatinaikosa. Protiv Dnjepra 1 je nekadašnji vezista Sampdorije i Sasuola igrao na centralnoj poziciji. Ipak, ako je verovati grčkim medijima, Marselj će napasti sa mesta levog krila, na kojem ga često koristi i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

Procenio je Jovanović da bi mu na ovom meču više značila malo čvršća, defanzivno orijentanisanija sredina. Slovenac Adam Gnezda Čerin će zato zameniti Bernarda Duartea u startnoj postavi, kako bi u tandemu sa Tonijem Viljenom činio taj prvi blok. Iza njih će stajati klasični defanzivni vezista Ruben Perez. Radi balansa u timu, Đuričić će igrati kao levo krilo i tražiće prostor da napadne prostor između defanzivaca francuskog tima.

Što se tiče drugog reprezentativca Srbije u Panatinaikosu Filipa Mladenovića, minimalna je šansa da ga vidimo na terenu. Protiv Dnjepra 1 je prednost na poziciji levog beka dobio Španac Huankar, a u prvoj utakmici u trijumfu od 3:1 bio je najbolji na terenu. Bivši igrač Brage i Malage, koji je prošao omladinsku školu Real Madrida, zasad ima prednost u odnosu na Mladenovića. Naravno, sezona je duga, dobiće i 31-godišnji Čačanin u nekom trenutku priliku da debituje za Panatinaikos.

20.00: (3,60) Panatinaikos (3,35) Olimpik Marselj (2,10)

Što se tiče Olimpika, ovo mu je prva takmičarska utakmica u sezoni, pa je malo teže prognozirati za kakvu će se postavu opredeliti novi njegov trener Marselino. Tim pre jer generalna proba nije bila uspešna, pre nedelju dana je u prijateljskoj utakmici na Velodromu Bajer Leverkuzen trijumfovao sa 2:1.

Francuski mediji pretpostavljaju da će, pored Marselina, u Atini da debituju petorica novih fudbalera Olimpika. Španac je tokom priprema uigravao klasičnu formaciju 4-4-2, pri čemu bi najistureniji trebalo da budu Pjer Emerik Obamejang i Iliman Endiaje. Amin Harit se tek nedavno oporavio od povrede, možda možemo pre da ga očekujemo na klupi, ali zato od debitanata u veznom redu trebalo bi od starta da vidimo na terenu Ismailu Sara i Žofrija Kondogbiju. Debitant će izvesno da bude i novi desni bek francuskog velikana Renan Lodi.

Panatinaikos je poslednji put igrao u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 2010/2011, kada je u konkurenciji Barselone, Kopenhagena i Rubina osvojio samo dva poena. Poslednji francuski klub sa kojim je se sreo bio je Lans, 2007. godine u šesnaestini finala Lige Evrope. Tada je bilo 0:0 u Atini i 3:1 za Lans u Francuskoj.

Nekadašnji šampion Evrope Marselj mnogo je redovniji učesnik elitnog takmičenja, igrao ga je i prošle sezone, kada se direktno plasirao u grupnu fazu. Nju nije prošao, bio je najlošiji u grupi sa Totenhemom, Ajntrahtom iz Frankfurta i Sportingom iz Lisabona.

Poslednji grčki klub protiv kojeg je Olimpik igrao bio je PAOK, 2022. godine u četvrtfinalu Lige konferencije. Bilo je tada 2:1 za Marselj na Velodromu i 1:0 u Solunu. Sezonu pre toga tim sa juga Francuske je odmerio snagu i sa Olimpijakosom u Ligi šampiona, u Atini je izgubio sa 1:0, dok je kod kuće slavio sa 2:1. Protiv Panatinaikosa do sada nikada nije igrao.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

---------------------

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - 3. KOLO (PRVI MEČEVI)

Utorak

Kopenhagen - Sparta Prag 0:0

Rakov - Aris Limasol 2:1 (1:0)

/Kočergin 7, Pjasecki 63pen - Majambela 88/

PSV Ajndhoven - Šturm 4:1 (3:1)

/Babadi 4, De Jong 22, 32, Sangare 73 - Stanković 40/

Ki Klaksvik - Molde 2:1 (0:1)

/Frederiksberg 64, 86 - Ejkrem 49/

Braga - TSC 3:0 (2:0)

/Bruma 17, Pici 19, Đalo 87/

Olimpija Ljubljana - Galatasaraj 0:3 (0:1)

/Akturkoglu 9, Mertens 48, Dervišoglu 90+1/

Sreda

20.00: (3,60) Panatinaikos (3,35) Olimpik Marselj (2,10)

20.30: (3,25) Slovan Bratislava (3,35) Makabi Haifa (2,25)

20.45: (1,53) Glazgov Rendžers (4,20) Servet (6,25)

Odloženo

AEK - Dinamo Zagreb

***kvote su podložne promenama


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaFilip ĐuričićFilip MladenovićIvan JovanovićPanatinaikosMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara