Lazar Jovanović (©Starsport)
Lazar Jovanović (©Starsport)

Jovanović preuzima barjak od Mitrovića: Bolji smo od Gzire, ni "plastika" ne sme da bude alibi

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.07.22. | 11:43

Krilni fudbaler Radničkog odigraće večeras na Malti svoj prvi evropski meč

U prolećnom delu prošle sezone gotovo da ga nije bilo, dobar deo fudbalske javnosti u Srbiji nije ni primetio da je epizodu u inostranstvu prekinuo već u startu. A onda eksplozija na otvaranju nove sezone u Mozzart Bet Superligi. Ako je nekome zbog nedostatka brojki u najbitnijim statističkim kolonama promakao protiv Crvene zvezde, Lazar Jovanović je u duelu sa Partizanom svima glasno poručio – vratio sam se. Gol i asistencija, dovoljni ispostaviće se samo za bod protiv crno-belih, ali i za epitet najboljeg igrača drugog kola prvenstva kao i jednog od najprijatnijih iznenađenja na startu sezone.

Komentari ljubitelja domaćeg fudbala poput “dobar”, “odličan” i “ozbiljan” igrač nizali su se prethodnih dana na našem portalu na pomen njegovog imena, ali jedan je ipak privukao posebnu pažnju, a kaže: “Gde je ovaj momak bio dosad?”.

Izabrane vesti

Malo nezgodno pitanje ha-ha-ha. Pričaju pojedini ljudi da sam dobar igrač, da, ali nikako nisam dosad uspevao to da pokažem na terenu. Trenutna situacija u Radničkom mi prija, klub, sredina, ispostavilo se da sam se tek sad navikao na ekipu, tako da tek sad dolazim do izražaja i nadam se da ću se pokazati u pravom svetlu i opravdati te reči”, ističe Jovanović u razgovoru za Mozzart Sport, a potom pojašnjava zbog čega ga “nije bilo” do sada.

Stigao sam u februaru, na sam početak prvenstva, nisam prošao pripreme sa ekipom i bilo mi je u neku ruku teško. Došlo je do promene trenera u međuvremenu. Kod prethodnog trenera koji nas je uveo u Evropu igrali smo nešto defaznivnije, dok sad kod šefa igramo malo otvoreniji fudbal, što smo pokazali u prva dva kola. I to, normalno, prija nama gore, napadačima i samim tim dolazimo do izražaja”.

U Pjuniku pak nije došao do izražaja, stigao je u Jerevan prošlog leta pred kraj prelaznog roka, a već naredne zime vratio se u srpski fudbal.

Potpisao sam ugovor na dve godine, a zadržao sam se svega dva meseca a-ha-ha. Razlog je to što nisam igrao svoju poziciju, igrao sam kao špic, u toj ulozi se ne snalazim najbolje, a drugi razlog je zdravstvene prirode. Imao sam problema sa njihovom hranom, završio sam čak u bolnici i može se reći da su to bili najveći razlozi”.

A neuspeh u Jermeniji za Jovanovića je poseban razlog da dokaže kako ipak ima štofa za međunarodnu scenu, te je nakon utakmice drugog kola u izjavi za Mozzart Sport priznao da bi voleo da kao što je negovom saigraču Stefana Mitrovića “prodala” utakmica sa Crvenom zvezdom, isti slučaj bude sa njim posle meča sa Partizanom.

Da se ne lažemo, on se ‘prodao’ još mnogo pre toga, utakmica sa Zvezdom je samo uzbrzala stvari. Da, rekao sam da ga je ‘prodala’ Zvezda, a da se nadam da će mene Partizan i normalno je da neko želi da igra za Zvezdu i Partizan, ali bih voleo da se probam u Evropi ako nije kasno”.

Mitrovićev odlazak došao je u najgorem mogućem trenutku po Radnički, dva dana pred prvi meč kvalifikacija za Ligu konferencije sa Gzirom Junajted, a ono što je Jovanović pokazao u uvodnih 180 minuta Mozzart Bet Superlige obavezuju ga da od deset godina mlađeg saigrača preuzme barjak i povede niški klub do naredne runde i dvomeča sa Volfzbergerom.

Biće veliki hendikep za nas, svi znaju da je mali Mitar fantastičan igrač, nije bez razloga otišao u Zvezdu. Opet, ima dosta dobrih igrača ovde i nadomestićemo to sve. Do sada igrao sam isključivo desno, a Mitar levo, nije bilo situacije da se menjamo. Eto, pogodilo se protiv Partizana, šef je rekao da na poluvremenu zamenimo strane i ispostavilo se kao super rešenje. Odgovora mi i desno i levo, nemam problem s tim, možda sam malo više navikao da igram po desnoj strani, ali se snalazim i na levoj”.

Za nekadašnjeg igrača lučanske Mladosti, Borca iz Čačka i užičke Slobode večerašnji meč biće prvi u Evropi.

Iskreno, postoji mala doza treme. Očekivanja su nam visoka, normalno, idemo na pobedu, ali napomenuo sam već, Gzira nije nimalo naivan protivnik, nisu džabe tu gde jesu, zaslužuju svaki respekt, ali smatram da smo bolja ekipa. Nadam se da ćemo se vratiti u Niš sa prednošću. Temperatura je zaista previsoka, nismo navikli na ovakvu vlažnost vazduha i ostalo. Imali smo sinoć trening u vreme odigravanja utakmice i videli kakva je plastika na kojoj ćemo igrati. Ali fizički smo svi spremni i to ne bi trebalo da nam bude alibi”-

Radnički će kao i pre četiri godine protiv istog rivala na Malti imati podršku navijača na tribinama Senteneri stadiona.

Zahvalio bih se svima koji su pošli sa nama, sigurno će nam dati vetar u leđa, tako da moramo da opravdamo očekivanja i vratimo se kući sa pozitivnim rezultatom”, zaključio je Jovanović.



tagovi

Lazar JovanovićGziraRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara