©Starsport
©Starsport

Jovanovićevo hlađenje pred derbi - prilika za debitanta, na tankom ledu Bukari, Kanga i Mijailović

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 09:29

Eventualni žuti karton za Igora Duljaja protiv Železničara bi značio suspenziju i preskakanje gostovanja Crvenoj zvezdi

Jučerašnjim susretima Crvena zvezda i Partizan su prišli na dva koraka večitom derbiju u okviru 24. kola Mozzart Bet Superlige. Poslednji testovi za rivale sa Topčiderskog brda pred mađusobni susret predstavljaće utakmice protiv TSC-a i Novog Pazara koje će crveno i crno-beli dočekati uz oprez kada je u pitanju kadrovska situacija.

Usled činjenice da će večiti derbi nositi plen vredniji od tri boda jasno je da će se i Crvena zvezda i Partizan potruditi da utakmicu dočekaju u najjačim sastavima, što nameće oprez kada su u pitanju suspenzije.

Izabrane vesti

Ukoliko žele da izađu na megdan Partizanu za tri kola u redovima Crvene zvezde će protiv TSC-a posebno pažljivi morati da budu Gelor Kanga, Srđan Mijailović i Osman Bukari koji imaju po tri žuta kartona i sledeća javna opomena automatski bi značila suspenziju. Sa druge strane, bez prava da se opusti prilikom gostovanja Železničara iz Pančeva u Humskoj biće Aleksandar Filipović koji bi takođe eventualnim žutim kartonom propustio derbi.

Zanimljivo je da bek crno-belih nije jedini u redovima lidera Superlige koji bi javnom opomenom u narednom kolu morao na "hlađenje" umesto put Ljutice Bogdana jer je u identičnoj situaciji i Igor Duljaj. S obzirom na to da identično pravilo važi za sve aktere duela, uz igrače moguče je da zbog četiri, osam, deset ili 12 nagomilanih kartona budu suspendovani i članovi stručnog štaba, te bi nova opomena za stratega Partizana značila da bi ekipu u derbiju morao da vodi neko od njegovih pomoćnika.

Kada govorimo o suspenzijama vredi napomenuti i da je Aleksandar Jovanović žutim kartonom zarađenim protiv Radnika obezbedio sebi pauzu pred gostovanje Crvenoj zvezdi i da je van konkurencije za utakmicu sa Železničarom. Kazna koju je dužan da odradi Aleksandar Jovanović, uz zdravstvene probleme Nemanje Stevanovića, nameće debi trećeg čuvara mreže te će gotovo izvesno među stative narednog vikenda stati Miloš Krunić, dok se očekuje da omladinac Vanja Radulaški bude na klupi za rezerve.



tagovi

FK Crvena zvezdaFK PartizanOsman BukariGelor KangaSrđan MijailovićIgor DuljajAleksandar JovanovićMiloš Krunić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara