Joveljić ušao i zapečatio: Srbija pobedila, Šveđani promašili penal u 90+2.

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.03.18. | 16:06

Omladinci se pobedom oprostili od kvalifikacija za EP u Finskoj

Ako ništa drugo, bar je utisak popravljen. I to značajno. Omladinci Srbije su pobedom okončali kvalifikacioni turnir za plasman na Prvenstvo Evrope, pošto su u Rumuniji savladali Švedsku - 3:2 (2:0).

Posle ubedljivog poraza od domaćina (0:4) i preokreta u susretu sa Ukrajincima (1:2), naše nade su konačno pokazale da ova generacija odiše kvalitetom. Šteta samo što to neće imati priliku da dokaže na završnom turniru u Finskoj.

Izabrane vesti

Izabranicima Miloša Velibita za uspomenu je ostao trijumf nad skandinavskom selekcijom. Za njega su se pobrinuli Radov vezista Njegoš Petrović (17. minut) i tandem napadača Crvene zvezde, Jug Stanojev - Dejan Joveljić. Prvi je poentirao već u 19, a drugi u 80. minutu, nepunih 60 sekundi pošto je zamenio Đorđa Jovanovića.

U međuvremenu su Šveđani uzvratili preko Mambonga (65) i Kulusekvskog (89), a imali šansu da izjednače u drugom minutu nadoknade vremena. I to iz penala. Skrivio ga je Jovan Vlalukin, prethodno crveni karton zaradio Jug Stanojev, ali je rezervista Berkvist promašio sa 11 metara i na taj način Orlići su takmičenje završili iznad današnjeg protivnika na tabeli Grupe 4.

Srbija je igrala u sastavu: Čupić - Vlalukin, Veselinović, Bošnjak, Devetak - Kojić, N. Petrović, L. Ilić (od 89. Veličković) - Stanojev, Maksimović (od 71. Terzić) - Jovanović (od 80. Joveljić).

GRUPA 4 - 3. KOLO

Srbija M19 - Švedska 3:2 (2:0)
/Petrović 17, Stanojev 19, Joveljić 80 - Mumbongo 65, Kulusekvski 89/
18.00: (3,20) Ukrajina (3,00) Rumunija (2,30)

TABELA:

FOTO: Star sport


tagovi

omladinska reprezentacija SrbijeMiloš VelebitDejan JoveljićJug StanojevNjegoš Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara