Stevan Jovetić (©Reuters)
Stevan Jovetić (©Reuters)

Jovetić glavni adut Sokolova protiv podmlađenog Kipra

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.09.20. | 13:58

Nekadašnji napadač Partizana oporavio se od teške povrede i opet je uz nacionalni tim Crne Gore. Ostrvljani početkom godine dobili novog selektora, Belgijanca Johana Valema

Optimizam u redovima Crne Gore pred start Lige nacija i današnji duel (18.00) sa Kiprom na stadionu Neo GSP u Nikoziji. Vratio se najbolji igrač Sokolova u ovoj deceniji Stevan Jovetić. Napadač Monaka imao je mngo problema sa povredama poslednjih godina. Nije igrao šest meseci, ali je prošle nedelje odigrao za Kneževe na gostovanju Mecu.

To će nekadašnjem napadaču Partizana da bude prvi meč u reprezentaciji još od 18. oktobra 2018. U reprezentaciji su i Stefan Savić, štoper madridskog Atletika i Adam Marušić, igrač rimskog Lacija. Oni su takođe imali dosta problema sa povredama u poslednje vreme, ali su spremni za meč na Kipru.

Izabrane vesti

Crnogorci žele da popravi utisak iz premijerne Lige nacija, kada su u konkurenciji Srbije, Rumunije i Litvanije bili treći i ostali u C diviziji takmičenje pod okriljem UEFA. Neće Faruk Hadžibegić, selektor Sokolova, da ima najjači sastav u ovoj ostrvskoj zemlji.

Neće igrati Stefan Mugoša i Marko Simić koji su zaraženi virusom korona, a zbog povreda van stroja su Marko Vešović i Žarko Tomašević.

"Kada su Stevan i Stefan tu sa nama, atmosfera je, naravno, bolja i mlađi igrači imaju prave vođe na terenu. Nadam se da će na naredne dve utakmice reprezentacija potvrditi kvalitet, da će se videti želja i autoritet koji njih dvojica imaju u grupi i da će ekipa da reaguje na pravi način“, rekao je Hadžibegić za Vijesti.

Nekadašnj reprezentativac SFR Jugoslavije veruje u pobedu u Nikoziji.

"Imali smo vremena da pogledamo Kiprane, koji su promenili selektora. Respektujemo protivnika, ali imamo poverenje u našu ekipu. Žalimo što sa nama nisu Tomašević, Mugoša, Simić i Vešović, ali moramo da nađemo rešenje da dobro završimo utakmicu. Motiv i želja su uvek bili prisutni, ali iako izbegavam to, moram da kažem da su nam uvek falili igrači koji kvalitetom podižu nivo naše igre. I sada nismo kompletni, žao mi je zbog toga, ali uradićemo sve da opravdamo to što nosimo grb Fudbalskog saveza Crne Gore“, istakao je Hadžibegić.

Na kormilu Kipra je belgijski stručnjak Johan Valem. On je postao selektor ove ostrvske zemlje još u januaru, ali će sada, zbog virusa korona, da debituje na kormilu Ostrvljana. On je podmladio selekciju, odrekao se usluga nekoliko veterana. Nije pozvao rođenog Argentinca Estebana Saketija, koji je godinama jedan od najboljih igrača kiparske lige.

Kiprani su završili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa tri poraza, uz gol-razliku 2:13. Crna Gora je prošle godine pobedila Belorusiju sa 2:0 u prijateljskom meču, a pre toga je dva puta poražena, a da nije postigla nijedan gol. Sokolovi su doživeli katastrofu u Londonu protiv Engleske (0:7) na kraju kvalifikacija za šampionat Starog kontinenta.

U sva tri duela ovih selekcija nije bilo pobednika. Poslednji put su igrali pre dve godine u prijateljskoj utakmici, kada nije bilo golova.

U drugom meču Grupe 1 C divizije, Azerbejdžan u Bakuu dočekuje Luksemburg (18.00). Ove dve reprezentacije su odigrale tri duela. Nekadašnja SSSR republika ima jedan trijumf, dok su dve utakmice završene remijem.

LIGA NACIJA C – 1. KOLO

Četvrtak

GRUPA 3

Slovenija - Grčka 0:0

Moldavija - Tzv. Kosovo 1:1 (1:0)

/Nikolaesku 20 - Kololi 71/


Petak

GRUPA 4

Litvanija - Kazahstan 0:2 (0:1)

/Zajnaltudinov 3, Kuat 86/

Belorusija - Albanija 0:2 (0:1)

/Cikaleđi 23, Bare 78/

GRUPA 1

Subota

18.00: (2,30) Azerbejdžan (2,95) Luksemburrg (3,60)

18.00: (3,15) Kipar (3,05) Crna Gora (2,45)

GRUPA 2

Subota

15.00: (1,60) Severna Makedonija (3,70) Jermenija (6,25)

18.00: (4,70) Estonija (3,35) Gruzija (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijaUEFAreprezentacija Crne Gorereprezentacija KipraStevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara