Stevan Jovetić (©Starsport)
Stevan Jovetić (©Starsport)

Jovetić hvali TSC: Drago mi je kada ex-Yu timovi pobeđuju, nadam se da će uskoro i neko iz CG tako

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 22:30

O uslovima i kvalitetu Topolčana, dešavanjima u Partizanu i predstojećem duelu Srbije i Crne Gore

Istorijski bod na evropskoj pozornici osvojio je TSC u duelu sa Olimpijakosom (2:2), a pohvale Topolčanima stigle su i od igrača iz protivničkog tabora. Naravno, u pitanju je Stevan Jovetić, crnogorski reprezentativac ponikao u Partizanu.

Igrao je iskusni vezista u Srbiji po odlasku iz Partizana, ali dosad samo sa selekcijom svoje zemlje. Ovo mu je bilo prvo gostovanje sa nekim klubom.

Izabrane vesti

Pri ulasku u igru, u 62. minutu, publika u Bačkoj Topoli pozdravila ga je aplauzom.

"Drago mi je što sam ovde. Stadion je stvarno odličan, lepa atmosfera, dobar teren. Nije me iznenadila ekipa TSC-a, radili smo analizu i pratili njihove rezultate, znali smo da hoće da igraju, što su i pokazali celu utakmicu. Iskoristili su naš loš momenat nekih 15-20 minuta, dobili smo crveni karton i igrali sa igačem manje pola sata, što nije jednostavno. Ali, sve zasluge njima, svaka čast. Ima još dosta da se igra do kraja grupne faze", istakao je Jovetić čiji je tim posle dva kola na jednom bodu, kao i TSC, dok Vest Hem ima šest, a Frajburg tri.

Iako žali zbog dva ispuštena boda nakon vođstva 2:0, Jovetiću je drago zbog dobroz rezultata po TSC.

"Radujem se uvek kada ekipe sa prostora bivše Jugoslavije napreduju i igraju evropska takmičenja. Nadam se da će uskoro i neka crnogorska ekipa igrati tako nešto", priželjkuje 33-godišnji napadač.

Svestan je, takođe, da se mnogo više očekivalo od Olimpijakosa.

"Sigurno da jesmo razočarani zbog boda. Poštujemo TSC, ali morali smo da pobedimo tako da smo ovde izgubili dva boda. To svakako ne umanjuje njihovu igru i požrtvovanje, zalsužili su taj bod. Mi nismo uspeli da rutinski privedemo utakmicu kraju".

Uskoro će Stevan Jovetić ponovo u Beograd. Sa reprezentacijom Crne Gore čeka ga duel protiv Orlova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Trenutno stanje na tabeli je: Mađarska (4 utakmice) 10 bodova, Srbija (5) 10, Crna Gora (5) 8, Bugarska (5) 2, Litvanija (5) 2.

"Bitna utakmica, Srbija ima dva boda prednosti, ali pokazali smo u prvoj utakmici da možemo da igramo sa njima i sigurno će biti dobar meč. Verujem da će biti lep ambijent, pa neka pobedi bolji".

Osvrnuo se nekadašnji fudbaler Partizana i na dešavanja u svom bivšem klubu. Crno-beli imaju velikih unutrašnjih problema, ali su trenutno prvi na tabeli Mozzart Bet Superlige.

"Naravno da mi nije milo kada vidim da nije dobra situacija, ali idu stvari na bolje, nadam se da će već ove sezone Partizan da se vrati gde mu je mesto", priželjkuje crnogorski fudbaler.


tagovi

Stevan JovetićLiga EvropeTSC Bačka TopolaOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara