Foto: AFP
Foto: AFP

Jović dobio konkurenciju: Milan otpočeo pregovore sa Sasuolom oko rezervnog napadača

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 17:07

Tema je fudbaler na pozajmici u Đenovi - Đanluka Skamaka

Milanova potraga za rezervnim špicem već duže vreme nije novost. Zlatan Ibrahimović već treći put u aktuelnoj sezoni odsustvuje iz tima – korona virus i dve povrede – pa Rosoneri strahuju da bi u nedostatku njegove prave alternative ekipa mogla da ostane bez Skudeta ili pak nešto realnijeg povratka u Ligu šampiona. Zbog toga je Paolo Maldini od uprave kluba dobio jasne instrukcije – da u predstojećem prelaznom roku pronađe adekvatnu devetku za nastavak sezone.

MOZZART Sport je nedavno najavio dolazak Falija Ramadanija u Milano kako bi pregovarao o eventualnom prelasku Luke Jovića na San Siru, međutim, neće taj posao biti lako izvodljiv. Pride je lista kandidata poduža, a Olivije Žiru, Arkadijuš Milik i Odson Eduar samo su neki od njih. No, prelazni rok kuca na vrata, zbog čega su iz milanskog kluba primorani da što pre krenu u akciju. Kako javljaju italijanski mediji, već su u taboru Rosonera zasukli rukave. Konkretno Gazeto delo Sport tvrdi ovog popodneva kako je Milan ušao u pregovore sa verovatno najmanje poznatim napadačem sa liste – Đanlukom Skamakom.

Izabrane vesti

Pomenuti milanski dnevnik navodi da su čelni ljudi kluba sa San Sira kontaktirali Sasuolo kako bi se raspitali za Skamaku, koji je istovremeno privukao pažnju Fjorentine i Rome. Međutim, problem sa kojim bi Rosoneri mogli da se suoče ovog januara jeste cena italijanskog napadača, koja je naglo porasla otkako se letos preselio na pozajmicu u Đenovu, pa bi Grifoni želeli adekvatnu kompenzaciju kako bi 21-godišnjaka pre vremena pustili nazad u Emilija-Romanju.

Skamakinu vrednost procenjenu na 25.000.000 evra Gazeta ističe kao najveću prepreku, s obzirom da milanski tim ne raspolaže ogromnim finansijskim sredstvima, ali bi, dodaje lokalni list, ipak bio spreman da iskešira novac na prospekt poput Skamake. Posebno jer je Italijan još letos bio želja sportskog direktora Milana Frederika Masare, koji veruje da bi pod Ibrahimovićem Skamaka rapidno napredovao.

Skamaka je prethodne sezone kao pozajmljen fudbaler Sasuola nastupao za Askoli, gde je u svim takmičenjima postigao 13 golova. Ove nije toliko produktivan, na deset nastupa u Seriji A mrežu je tresao dva puta, a dodao je i asistenciju, donekle i zbog toga što Đenova igra užasno od početka sezone. Golgeterski učinak popravio je u Kupu Italije, gde je na dve utakmice postigao četiri pogotka.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Luka JovićMilanĐanluka Skamaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara