(Reuters)
(Reuters)

Jović neubedljiv kao starter, Milan blindira Ligu šampiona i ozbiljno cilja Ligu Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 16:53

Pioli promešao karte, upisana nova pobeda

Milanov plan do kraja sezone je: Blindirati Ligu šampiona i napasti Ligu Evrope. Za sada im ide dobro...

S obzirom da je Inter nezaustavljiv na putu ka skudetu, Rosonerima ostaje trka sa Juventusom za drugo mesto ali pre svega da završe među četiri prvoplasirana (verovatno će i peto mesto biti dovoljno) i opet obezbede igranje u Ligi šampiona. Paralelno igraju nokaut fazu Lige Evrope u kojoj su pre tri dana u prvom meču osmine finala savladali Slaviju 4:2 na San Siru i obezbedili solidnu zalihu pred revanš narednog četvrtka u Pragu.

Izabrane vesti

Baš zato je Stefano Puili danas malo promešao karte protiv Empolija. Leao nije igrao zbog kartona, a Žiru je krenuo sa klupe. Šansu da startuju su dobili rezervisti poput Noe Olafora i Luke Jovića. Nisu baš blistali ali je pobeda upisana - 1:0. Prvi put posle dužeg vremena je starter bio oporavljeni Fikajo Tomori, inače Milanov najbolji defanzivac.

Milan je imao incijativu od početka, Okafor je delovao najrazigranije ali je Empolijev blok odolevao. Nedostajalo je ideje i kreacije u igri domaćina. Posle nekih poluprilika, tek pred kraj poluvremena je stigao gol. Kada je Milan bezidejan, a ne igraju Leao i Žiru, onda se čeka na Ismaela Benasera da nešto izmisli. Kao što je danas izmislio gol fantastičnim pasom u prostor za Okafora koji je potom poslao povratnu za Pulišića a Amerikanac je preciznim šutem po zemlji pogodio ugao Empolijevog gola.

Probao je Pioli u drugom poluvremenu da izmenama prodrma Rosonere, ušli su Čukvueze, Musa, Kalulu, čak i Žiru umesto neprimetnog Jovića ali Milan nije mogao do drugog gola. I na kraju umalo da bude kažnjen. Ceo meč je Empoli čekao šansu i dočekao je u 87. minutu kada je iskusni Matija Destro imao zicer glavom ali je šutirao prvo u Majka Menjana.

Iako je pružio partiju za zaborav, Milan je upisao tri boda i odmorio neke igrače za revanš u Pragu narednog četvrtka. Toskanci su se pokazali kao tvrd orah u poslednje vreme ali bodove će morati da traže na nekim manje atraktivnim adresama od San Sira.

SERIJA A – 28. KOLO

Petak

Napoli - Torino 1:1 (0:0)

/Kvarachelija 61 - Sanabrija 64/

Subota

Kaljari - Salernitana 4:2 (2:0)

/Lapadula 12, Gaetano 40, Šomurodov 51, 76 - Kastanos 56, Mađore 58/

Sasuolo - Frozinone 1:0 (0:0)

/Torstvet 58/

Bolonja - Inter 0:1 (0:1)

/Bisek 37/

Đenova – Monca 2:2 (0:2)

/Gudmundson 52, Vitinja 68 – Pesina 8, Mota 18,

Nedelja

Leče - Verona 0:1 (0:1)

/Folurunšo 17/

Milan - Empoli 1:0 (1:0)

/Pulišić 41/

18.00: (2.30) Juventus (3.35) Atalanta (3.40)

20.45: (2.65) Fjorentina (3.35) Roma (2.85)

Ponedeljak

20.45: (1.95) Lacio (3.50) Udineze (4.40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kristijan PulišićLuka Jović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara