Luka Jović i Eden Azar (©Reuters)
Luka Jović i Eden Azar (©Reuters)

Jović opet trenira! Oporavio se i Azar

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 16:34

Dobre vesti za Real

Sjajna serija Real Madrida nastavljena je sinoć pobedom na Alfredo di Stefano stadionu protiv Atletik Bilbaa, a Zinedina Zidana je jutro posle četvrtog vezanog trijumfa dočekao i sjajan prizor na treningu - Eden Azar i Luka Jović su se vratili u pogon.

Posle poraza od Šahtjora u Ligi šampiona početkom meseca španski mediji počeli su da smenjuju francuskog stručnjaka, pronašli su mu i idealnu zamenu u Maurisiju Poketinu. Malerima madridskog Reala nije bilo kraja, povrede su se nizale, ekipa je delovala loše na terenu, a onda je Zizu zasukao rukave. Pala je najpre Sevilja (1:0), pa potom i Borusija Menhengladbah (2:0), od bojazni da se neće domoći eliminacione faze Los Blankosi su takmičenje u Grupi B završili na prvom mestu. Košmarni raspored se nastavio, usledio je Madrilenjo, ali je i Real nastavio da deli lekcije, poslali su jasnu poruku pobedom u gradskom derbiju (2:0) da ih niko ne sme otpisati. Kao šlag na tortu došla je pobeda u utorak protiv Atletik Bilbaa (3:1), večito nezgodnog rivala za kraljevski klub.

Izabrane vesti

Sada se Madriđani jači za Azara i Jovića spremaju za duel sa Eibarom (nedelja, 21.00). Belgijanac se povredio početkom utakmice sa Alavesom krajem novembra, bila je to njegova treća vezana utakmica u kojoj je dobio priliku da igra, polako se vraćao u ritam, ali je usledio novi peh. Propustio je pet mečeva zbog druge povrede mišića ove sezone, ali sada je trenirao bez restrikcija i izvesno je da će Marko Dmitrović narednog vikenda morati da čuva mrežu i od donedavno jednog od najboljih igrača engleske Premijer lige.

Što se tiče Jovića, srpskog napadača nije bilo u timu od osmog novembra, sa reprezentativne pauze se vratio pozitivan na virus korona, ubrzo je usledila i nova povreda mišića. Vratio se treninzima, ali još uvek radi individualno, pa je mala verovatnoća da će Zidan rizikovati sa bivšim fudbalerom Crvene zvezde već u nedelju na Ipurui.


tagovi

Zinedin ZidanEden AzarLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara