Jović propustio priliku da nokautira Lajpcig, Bajern slavi remi na Red Bul Areni (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 17:34

Srpski napadač u 82. mintu sve dosta dobro uradio u pripremi udarca, ali sama realizacija nije bila perfektna, pa je ostalo 1:1

Lajpcigova serija od sedam uzastopsnih pobeda u Bunedsligi je završena. Za to je odgovoran odlični Ajntraht, koji je odneo bod sa Red Bul Arene, a mogao je i sva tri da je Luka Jović u 82. minutu uspeo da iskoristi vrlo dobru situaciju. Srpski napadač je izdržao duel sa svojim čuvarima, ali je njegov udarac iskosa sa leve strane završio u spoljnom delu mreže domaćeg tima - 1:1 (0:0).

Ekipa Adija Hitera je još jednom pokazala da je apsolutno zasluženo na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, vratila se nezgodne situacije i rezultatskog zapstaka, došla do izjednačenja i pojurila još dva boda, ali je na kraju došlo do ravnopravne podele plena.

Izabrane vesti

Lajpcig je bio nešto agilniji u prvom delu igre. Kevin Trap je već u sedmom minutu zaustavio odličan pokušaj Džastina Klajverta, dok je sedam minuta kasnije poništen pogodak Vilija Orbana zbog ofsajda. Da se neće tako lako predati, Lajpcig je pokazao u 39. minutu, kada je u sasvim dobroj prilici bio Makoto Hasebe.

Kevin Trap je u dobroj meri kumovao vodećem golu domaćeg tima. Nije se baš najbolje snašao kod neprijatnod udarca Džastina Klajverta sa ivice kaznenog prostora, pa je samo kratko odbio taj udarac, a na loptu je naleteo dobro postavljeni Emil Forsberg u 47. minutu doveo Lajpcig u vođstvo.

Ajntraht je u korenu uspeo da promeni svoj mentalitet na terenu i krenuo da napada protivnika. Već u 59. minutu Gulaši je uspeo da zaustavi udarac Amina Junesa, ali nije imao šta da traži u situaciji koja se dogodila četiri minuta kasnije. Odlično je po levoj strani probio Andre Silva i u srcu šesnaestrca pronašao Japanca, koji je udarcem iz prve postavio konačan rezultat meča.

Hiter je možda pomalo i okasnio sa uvođenjem Jovića. Ajntraht je odmah po uslasku srpskog napadača postao još opasniji po protivničku odbranu, mada je pokušaje gostiju u korenu mogao da iseče Aleksander Serlot u 78. minutu. Ipak, odlični Norvežanin nije uspeo da donese novu prednost domaćina, pa je meč ostao potpuno otvoren.

Nije uspeo Serlot, ali nije ni Jović četiri minuta kasnije, iako je sve dosta dobro uradio u pripremi udarca, ali sama realizacija nije bila perfektna. Lajpcig je nezadovoljniji jer je ostao na četiri boda zaostatka za Bajernom, dok je Ajntraht na dva boda udaljenosti od petoplasiranog Dortmunda i tek ga očekuje velika borba za Ligu šampiona u finišu sezone.

BUNDESLIGA - 25. KOLO

Petak

Augzburg - Menhengladbah 3:1 (0:0)

/Vargas 52, Rihter 76, Han 89 - Nojhaus 68/

Subota

Majnc - Frajburg 1:0 (0:0)

/Kvajson 83/

Union Berlin - Keln 2:1 (0:1)

/Kruze 48pen, Trimel 67 - Duda 45pen/

Verder - Bajern 1:3 (0:2)

/Filkrig 86 - Gorecka 23, Gnabri 35, Levandovski 67/

Volfzburg - Šalke 5:0 (1:0)

/Mustafi 31ag, Veghorst 51, Baku 58, Brekalo 64, Filip 79/

Dortmund - Herta 2:0 (0:0)

/Brant 53, Mukoko 90+1/

Nedelja

Leverkuzen - Bilefeld 1:2 (0:1)

/Šik 85 - Doan 17, Okugava 57/

RB Lajpcig - Ajntraht 1:1 (0:0)

/Forsberg 47 - Kamada 61/

18.00: (2,45) Štutgart (3,45) Hofenhajm (2,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Luka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara