Jović završio sa Realom: Fjorentina pristala na klauzulu o obaveznom otkupu

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 10:48

Nije poznata samo visina pomenute klauzule

Saga oko prelaska Luke Jovića u Fjorentinu je završena. Klub iz Toskane i Real Madrid su se dogovorili oko jednogodišnje pozajmice, tokom koje će podeliti troškove plate reprezentativca Srbije. Ali španska Marka danas donosi nove detalje transkacije, i nagoveštava da je Luka Jović, vrlo verovatno, završio epizodu na Santjago Bernabeuu bez obzira na učinak u Firenci.

Naime, isti izvor tvrdi da je Fjorentina pristala da se u ugovor o jednogodišnjoj pozajmici ubaci klauzulu o obaveznom otkupu. Nije poznata cifra, ali sigurno je samo da šampion Evrope teško može da pokrije uloženu u Jovića. Posle senzacionalne sezone u dresu Ajntrahta, Real Madrid je platio Srbina iz Batara 63 miliona evra. Međutim, od tada mu je cena drastično pala, pošto je u Realu imao ulogu epizodista. Nije se proslavio na šestomesečnoj pozajmici u Ajntrahtu.

Izabrane vesti

Posle prodaje Dušana Vlahovića Viola ima problema u špicu. Argentinac Kabral doveden iz Bazela nije doneo potreban kvalitet, tako da će Jović imati šansu da se maksimalno rehabilituje i bude od velike koristi timu sa Artemio Frankija. Lokalni mediji iz Toskane su pre nekoliko dana pisali da  je bitnu ulogu u savetovanju Luke Jovića da privremeno promeni sredinu odigrao Nikola Milenković. Tokom junskog okupljanja u reprezentaciji Srbije, za mečeve Lige nacija, štoper Fjorentine je sve najbolje predočio saigraču iz državnog tima o životu u Firenci, stilu trenera Vinčenca Italijana i sredini sposobnoj da lansira napadače, o čemu svedoče prelasci Federika Kjeze i Dušana Vlahovića u Juventus. Posle tih signala Jović je, navodno, presekao u korist člana Serije A i gotovo je izvesno da će obući Ljubičasti dres.

 


tagovi

Luka JovićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara