Injigo Martinez (©Barcelona)
Injigo Martinez (©Barcelona)

Jubilarno, deseto Barsino pojačanje “za dž”: Bez dinara i do Injiga Martineza

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 10:25

Sada mu je izlazna klauzula čak 40.000.000 evra

Nekada su se rasipali stotinama miliona, zbog toga su uostalom i došli u situaciju u kojoj su. Barselona nema previše izbora, mora da pazi na svaki dinar i rupe da krpi što jeftinijim materijalom. A jeftinijeg od Injiga Martineza nije bilo, jer je 32-godišnjem štoperu istekao ugovor sa Atletikom iz Bilbaa.

Cena mu je tako preko noći porasla na 400.000.000, jer tolika je otkupna klauzula u njegovom novom ugovoru, tek da se Barsa zaštiti. Sam ugovor je potpisan do 2025, a na stadionu Kamp Nou se nadaju da će Injigo i te kako pomoći nagomilanim iskustvom.

Izabrane vesti

Pojačanja su svakako bila potrebna Ćaviju nakon što je poslednja linija oslabljena rastancima sa veteranima kakvi su Đerar Pike i Đordi Alba. Injigo Martinez se tu savršeno uklapa jer može da igra i na levom beku.

Međutim, primarna vrednost mu je bila to što je stigao kao slobodan igrač, a Barsa je već tri sezone skoro pa ograničena na takve. Injigo Martinez je već deseto besplatno pojačanje u tom periodu. Pre njega su na isti način dolazili i Erik Garsija, Serhio Aguero, Memfis Depaj, Pjer Emerik Obamejan, Markos Alonso, Ektor Beljerin, Andreas Kristensen, Frank Kesi, ovog leta i Ilkaj Gundogan.

Nije baš da su svi oduševili, ali kad kupuješ za džabe moraš nekad i da se opečeš.

Injigo Martinez ipak neće biti besplatan, jer godišnje će Barselonu koštati 9.000.000 bruto. Njegova primanja otprilike upola manja. Toliko je imao i kao igrač Atletika.

 



tagovi

Injigo MartinezLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara