Pol Pogba (©Reuters)
Pol Pogba (©Reuters)

Junajted automatski produžio ugovor Pogbi, pitanje je da li će ostati...

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.10.20. | 19:11

Sve kako se ne bi dogodio odlazak bez obeštećenja narednog leta

Fokus engleske fudbalske javnosti tokom celog dana bio je na poslednjim satima prelaznog roka među klubovima s Ostrva, pa je nekako ispod radara prošla vest da je Mančester junajted aktivirao “+1“ klauzulu iz ugovora Pola Pogbe i automatski produžila saradnju do juna 2022. godine.

Ova klauzula ubacuje se kao modus operandi Mančester junajteda poslednjih godina praktilno u svim ugovorima, a na Old Trafordu napravili su sasvim logičan potez s obzirom da je Pogba uveliko bio u poslednjoj godini saradnje sa Đavolima.

Izabrane vesti

Niko, međutim, ne može da garantuje francuskom vezisti da će u Junajtedu ostati do kraja, niti je on siguran da želi da bude na istom mestu posle onih izjava da bi bilo “ostvarenje sna“ da jednog dana obuče dres Reala, ali Mančester je ovako sprečio scenario u kojem bi Pogba već u januaru imao potpunu slobodu da pregovara s poslodavcima bez saglasnosti kluba.

Oko Pogbine budućnosti i ostanka u Junajtedu priča se praktično svakog meseca. Prvo su svi ubeđeni da će otići zbog nemara i ophođenja prema igri i dresu koji nosi, u sledećem je najbolji igrač sveta i Junajted nema nameru da ga pusti. Doduše, takve su Pogbine partije od momenta kada se vratio u klub pre četiri godine u tada rekordnom transferu vrednom preko 105.000.000 evra.

Sada Junajted ima sasvim dovoljno vremena da vidi šta će sa Pogbom, mada doduše za njega nema toliko izraženog interesovanja kao prethodnih godina. Real Madrid je sada fokus bacio na dovođenje Kilijana Mbapea i Eduarda Kamavingu, mada se i Pogbino ime stidljivo provlači kroz redove. Pogbin ostanak u Junajtedu dosta bi mogao da zavisi od toga da li će Ole Gunar Solskjer dobiti otkaz na Od Trafordu.

Njihov odnos je od samog početka promenjiv i prvo je Solskjer bio spreman da ga proda bez pardona, da bi nekoliko dobrih izdanja probudilo veru da će tu biti nešto više, čak se šuškalo i o novom ugovoru, da bi sada ponovo fokus priče bio na rastanku.

Pogba se baš dosta mučio u eri Žozea Murinja na Teatru snova i praktično je samo na momente pokazivao da je kvalitet vredan devetocifrenu sumu novca. Nešto je bolja priča sada kod Solskjera, ali opet je na tankom ledu... Podsetimo, Pogba je među najplaćenijim igračima u timu s godišnjim primanjima od oko 18.000.000 evra.



tagovi

Pol PogbaLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara