Mark Kukurelja (Foto: Reuters)
Mark Kukurelja (Foto: Reuters)

Junajted primoran da traži levog beka, raspitao se za Kukurelju

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 02:04

Erik Ten Hag traži privremeno rešenje na levom boku

Nije još završio sve prioritetne poslove, i dalje traži defanzivnog vezistu, a prelazni rok Mančester Junajteda dodatno se zakomplikovao u poslednjih nedelju dana do zatvaranja fudbalske pijace. Povreda Luka Šoa primorala ih je da potraže novog levog beka.

Fabricio Romano je javio, britanski mediji su potvrdili: Erik Ten Hag je sportskom sektoru mančesterskog kluba zadao još jedan zadatak u poslednjih nedelju dana prelaznog roka, da mu pronađu privremeno rešenje kraj leve aut-linije.

Izabrane vesti

Privremeno, jer podsetimo da Erik Ten Hag u timu pored Šoa ima i Tajrela Malasiju. Međutim, Holanđanin je zbog povrede propustio pripremni period i prema rečima bivšeg trenera Ajaksa biće mu potrebno još nekoliko nedelja da bi se vratio u punu formu, a prema navodima engleskih medija isti vremenski period odsustvovaće i Šo. Da situacija bude još crnja, dan pre nego što se Luk povredio Brendon Vilijams je otišao na pozajmicu, pa je levog beka u pobedi nad Notingem Forestom igrao Diogo Dalot.

I zato su na Old Trafordu odlučili da raspišu konkurs za novog levog beka i na kratku listu od tri imena stavili dvojicu Španaca. Prvi je prema informacijama Fabricija Romana Mark Kukurelja, zbog kojeg su čelnici Junajted već kontaktirali Čelsi kako bi se raspitali o uslovima jednogodišnje pozajmice. Kukurelja je u transferu vrednom 65.000.000 evra prošle godine stigao iz Brajtona, ali je početkom ove sezone zapao u drugi plan dolaskom Maurisija Poketina, koji na levom boku preferira Bena Čilvela.

Druga opcija je Sergio Regilon. Njega je Junajted želeo još pre tri godine, ali se na kraju odlučio za Aleksa Teljesa. Portugalac se na Old Trafordu nije proslavio, ovog leta ga je napustio, mada ni Regilon nije briljirao od prelaska u Totenhem. Poslednju utakmicu za londonski klub odigrao je u aprilu 2022. godine, prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Atletiku gde se takođe nije naigrao, a od početka aktuelne takmičarske godine nije upisao ni minut pošto ga je u drugi plan bacio Destini Udodži. Ime trećeg “kandidata” i dalje nije poznato.

Junajted u timu ima i mladog Alvara Fernandeza (20), oduševio je na pozajmici u Prestonu prošle sezone, pružao solidne partije i u predsezoni ovog leta, pa je tako privukao pažnju Granade i Barnlija, ali ako je suditi na osnovu natpisa engleskih medija ne i pažnju Erika Ten Haga.


tagovi

Mančester JunajtedMark KukureljaSerhio RegilonTransferiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara