Čist penal (©Reuters)
Čist penal (©Reuters)

Junajted se vratio u Ligu šampiona, u elitu ide i Čelsi - izvisio Lester (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.07.20. | 18:55

Vulvsi sedmi, čekaju rasplet u FA kupu kako bi znali da li će u Ligu Evrope...

Drama je gotova, poslednji čin odigran, zavesa spuštena. Tragedija je izbegnuta, gledajući iz ugla Mančester Junajteda, pošto se Đavoli ipak vraćaju u Ligu šampiona. Golom iz penala, odnosno potvrdom u osmom minutu sudijske nadoknade, savladali su Lester u gostima (2:0) i tako overili plasman u elitu. Uz Liverpul i oba Mančestera, Englesku će naredne sezone među 32 najbolja kluba Evrope predstavljati i Čelsi. Tri minuta bila su potrebna Plavcima da dva puta ekspresno matiraju odbranu Vulverhemptona (2:0), posle čega nije bilo povratka za četu Nuna Espirito Santa.

A na uštrb kraha Vukova profitirao je Murinjov Totenhem. Bodom u sudaru sa Kristal Palasom (1:1) Pevci su se izjednačili sa Vulvsima, međutim zahvaljujući boljoj gol razlici završili su kao šesti i osigurali plasman makar u kvalifikacije za Ligu Evrope. Direktno mesto u LE imaće Lester, kao petoplasirani, odnosno još Arsenal, ukoliko bi osvojio FA kup.

Izabrane vesti

Ukoliko kojim slučajem Čelsi uzme trofej najstarijeg takmičenja na svetu u kvalifikacije za Ligu Evrope proći će Vulverhempton kao sedmoplasirani.

Mada je odbrambeni deo tima često apostrifiran kao najproblematičniji i osnovni razlog što stručnjaci Čelsi ne svrstavaju u TOP timove, Lampard može da bude apsolutno zadovoljan kako je njegova poslednja linija (Ridiger, Zuma, Aspilikueta) u ključnoj utakmici sezone odradila posao. Pogotovo u prvih 45 minuta meča protiv Vulverhemptona.

Dugo, dugo Vulvsi nisu uspeli da upute udarac u okvir gola Vilija Kabaljera, kome je Lampard ukazao poverenje pre nesigurnog Kepe. A odluka na Stamfordu pala je u svega tri minuta sudijske nadoknade, kada su Plavci na ekspresan način dva puta matirali odbranu Vukova i, ispostaviće se, zacementirali mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Prvi gol bio je prava mala majstorija Mejsona Maunta (slobodnjak sa oko 20 metara), dok za drugi sve zasluge idu na račun snalažljivog Olivijea Žirua...

Više drame bilo je King pauer stadionu, pošto je Čelsijevo ubedljivo vođstvo u smiraj prvog dela značilo da Lester mora da krene na sve ili ništa protiv Mančester Junajteda. Posle prvih 45 minuta mreže su mirovale... Tri dobra pokušaja imale su Lisice preko Ndidija, Tilemansa i Iheanača; Đavoli uzvratili posle sjajnog pasa Pogbe, greške Džastina i lošeg udarca Markusa Rašforda iz dobre pozicije. Zapravo najbolje u prvom delu...

Na 0:0 Lester ima i prečku (Džejmi Vardi u 60. minutu), a onda pada odluka – Morgan i Evans zajedničkim snagama ruše Antonija Marsijala u šesnaestercu i tu dileme nema – penal kao kuća!

Odgovornost je preuzeo Bruno Fernandeš i pogodio. Igrao se 71. minut. Gol vredan miliona i miliona evra. I naravno vredan povratka Mančester Junajteda u Ligu šampiona.

Zanimljivo da je to bio 20. penal za Junajted u ovoj sezoni, odnosno 14. u Premijer ligi, što je novi rekord od nastanka tog takmičenja...

Pokušali su domaći iz svih oružja do kraja, bilo je izmena, nekontrolisanih juriša, ali ne i gola koji bi uneo dramu u finiš ovog susreta. Do kraja Džoni Evan je zaradio crveni karton, a Džesi Lingard posle velike greške golmana Kaspera Šmajhela potvrdio pobedu Đavola...

Totenhem ide u Evropu zahvaljujući bodu osvojenom na gostovanju Palasu - 1:1. Hari Kejn pogodio je za 0:1, dok je Šlup postavio konačan rezultat. Sada Žozeu Murinju ostaje da navija za Čelsi u finalu FA kupa, pošto će tako izbeći kvalifikacije...

Zlatna kopačka Premijer lige ide u ruke Džejmija Vardija. Momak koji je sa 33 godine postao najstariji najbolji golgeter Premijeršipa postigao je 23 gola. Iza njega ostali su Dani Ings sa 22 (danas jedanput strelac), odnosno Pjer Emerik Obamejan (dva gola danas protiv Votforda).

PREMIJER LIGA - 38. (POSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Arsenal - Votford 3:2

/Obamejang 4p, 33, Tirni 24 - Dini 43p, Velbek 66/

Barnli - Brajton 0:0

Čelsi - Vulverhempton 2:0

/Maunt 45+1, Žiru 45+4/

Everton - Bornmut 1:3

/Kin 41 - King 13p, Solanke 45+1, Stanislas 80/

Kristal Palas - Totenhem 1:1

/Šlup 53 - Kejn 13/

Mančester Siti - Norič 5:0

/Žesus 12, De Brujne 45+1, 90, Sterling 79, Marez 84/

Lester - Mančester Junajted 0:2

/Fernandeš 71p, Lingard 90+8/

Njukasl - Liverpul 1:3

/Dvajt Gejl 1 - Van Dajk 38, Origi 60, Mane 89/

Sautempton - Šefild Junajted 3:1

/Adams 50, 71, Ings 84p - Lundstam 26/

Vest Hem - Aston Vila 1:1

/Jarmolenko 86 - Griliš 84/



tagovi

Premijer ligaLiga šampiona

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara