Slavlje fudbalera Junajteda (©Reuters)
Slavlje fudbalera Junajteda (©Reuters)

Junajted uhvatio Siti na krivoj nozi i uzeo trofej! Možda Ten Hag sad izbegne otkaz?

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 18:00

Čelsi ipak u Ligi konferencije, Njukasl ostao bez Evrope

Mančester Junajted je po 13. put osvojio FA kup, a Erik Ten Hag se peharom u rukama posle užasne sezone verovatno oprašta od Mančester Junajteda jer se još i pre finala sa gradskim rivalom pronela vest da mu je spremna ispisnica na Old Trafordu!

Kakav bi ovo dan mogao da bude za Ten Haga! Iako su mu mediji već servirali otkaz, možda i kroz direktnu vezu sa čelnicima kluba, možda bi trofej u najstarijem klupskom takmičenju moglo da najavi totalni preokret i ostane trener Crvenih đavola? Holanđanin je odavno na tankom ledu zbog još jedne sezone ispod svih očekivanja, ali sa peharom u rukama slika se bar delimično menja...

Izabrane vesti

Sa trijumfom nad Sitijem rezultatom 2:1 (2:0), Junajted je prigrabio Ligu Evrope ispred Čelsija koji će sada morati da se zadovolji Ligom konferencije, dok je najveći gubitnik Njukasl koji je tako ostao bez plasmaa u evrotakmičenja!

Mančester Junajted je danas živeo od energije svojih tinejdžera. Alehandro Garnaćo i Kobi Mejnu matirali su odbranu Mančester Sitija koja je bila maltene u najjačem sastavu i doneli Junajtedu trofej kao melem na otvorene rane koje su otvorene godinama unazad...

Može se reći i da su Đavoli ovog subotnjeg popodneva uhvatili najvećeg takmaca na krivoj nozi. Siti se posle osvajanja četvrte uzastopne Premijer lige, šeste u poslednjih sedam godina evidentno opustio i ostao je bez dovoljno koncentracije i snage vole da se okiti duplom krunom. Videlo se još jednom da bez Fila Fodena i Bernarda Silve to nije isti tim. To se najbolje videlo kod Garnaćovog pogotka tačno posle pola časa igre. Argentinac je vrebao dok su Joško Gvardiol i Štefan Ortega napravili ozbiljnu grešku u komunikaciji, što je dovelo do šokantnog pogotka od kojeg se Siti nije oporavio. Ne samo da nije, već je osam minuta kasnije Mejnu posle sjajne akcije u režiji Bruna Fernandesa zatresao mrežu po drugi put i Junajted je potpuno iznenađujuće imao dva gola prednosti. Siti je u istom intervalu mahom bio bezopasan.

Siti se probudio tek pošto je Junajted zatresao mrežu dva puta. Pep Gvardiola je na poluvremenu uveo Manuela Akanđija umesto Natana Akea i Žeremija Dokua za Matea Kovačića, čime je Siti dobio mogućnost da se još više orijentiše ka opsedanju gola Andrea Onane.

I tačno kako se situacija razvijala na Vembliju, Siti je postajao opasniji. Već u 55. minutu Erling Haland promašio je verovatno najbolju šansu za svoj tim na utakmici. Dokuova lopta zbunila je kompletnu odbranu Junajteda, a Norvežanin je pucao snažno iz prve i zatresao prečku. Nekoliko trentuaka kasnije veliku šansu propustio je i Kajl Voker, potom i Hulijan Alvarez koji je u međuvremenu zamenio Kevina de Brujnea.

Posle silnih promašaja, Junajted je u 68. minutu umalo rešio utakmicu, ali je Garnaćo ostao zamalo neprecizan, odnosno Ortega je zaustavio njegov udarac.

Siti je na kraju uspeo da materijalizuje svoju ofanzivu, ali tek toliko da mu se piše počasni gol. Doduše, taj pogodak Dokua uneo je nemir u redove Junajteda i činilo se kao da izjednačenje 'visi' u vazduhu, ali se ipak to nije dogodilo...

Junajted je odigrao dobro, ali je više do lošeg dana Sitija. Zbog toga sada ispaštaju ne samo na Etihadu, već na Stamford Bridžu i Sent Džejms Parku.



tagovi

Alehandro GarnačoKobi MejnuMančester JunajtedMančester SitiŽeremi DokuErling Haland

Obaveštavaj me

Man. Siti
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara