©AFP
©AFP

Juri Alberto i Renato Agusto prekinuli crnu seriju Korintijansa, Atletiko platio ceh svih dužnika Musketara

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.08.22. | 04:24

Domaćin ubedljivom pobedom (4:1) nadoknadio zaostatak iz prvog susreta i plasirao se u polufinale

Ponoru u koji pada Korintijans nije se nazirao kraj, niz glavobolja počeo je porazom (0:2) na gostovanju Atletiko Gojaneseu, a usledili su bolni udarci u vidu eliminacije iz Kopa Libertadores od Flamenga i ispušteni bodovi u prvenstvu od Avaja i Palmeirasa. Ipak, protiv rivala od kojeg je i počeo crni niz kluba sa Neo Kuimika Arene okončana je loša serija, a ubedljivom pobedom izabranici Vitora Pereire nadoknadili su zaostatak od dva gola iz prve utakmice i plasirali se u polufinale najmasovnijeg takmičenja u Brazilu.

Da nisu spremni da se olako predaju domaći igrači pokazali su pristupom i ofanzivom od početka utakmice, a inicijativa je urodila plodom u 42. minutu kada je Žil na asistenciju Renata Agusta načeo mrežu rivala.

Izabrane vesti

Vodeći pogodak podrgejao je nade Musketara koji su u nastavku susreta preko Jurija Alberta uspeli da upišu ubedljivu pobedu i nagoveste izlazak iz krize. Golgeter domaćina u 50. minutu udvostručio je prednost na proigravanje Rožera Guedesa, a samo šest minuta kasnije doneo je i prednost svom timu u ukupnom rezultatu, ovaj put nakon proigravanja Renata Agusta.

Isti tandem bio je koban po odbranu gostiju i u 72. minutu najavivši tako plasman u narednu fazu. Ipak, neizvesnost do poslednjeg momenta očuvao je Velington Rato koji je smanjio zaostatak Atletika, u 87. minutu međutim njegov gol ispostavio se samo kao počasni te se Korintijans plasirao u polufinale gde su mesto ranije noćas obezbedili fudbaleri Fluminensea eliminisavši Fortalezu i Flamenga koji su bili bolji od Atletika Paranensea.

KUP BRAZILA, ČETVRTFINALE - REVANŠI

Četvrtak

Fluminense - Fortaleza 2:2 (0:2) /prvi meč 1:0/

/Ganso 64p, Kano 72 - Nino 12ag, Silvio Romero 45+1/

Atletiko PR - Flamengo 0:1 (0:1) /prvi meč 0:0/

/Pedro 57/

Korintijans - Atletiko GO 4:1 (1:0) /prvi meč 0:2/

/Žil 42, Juri Alberto 50, 56, 72 - Velington Rato 87/

Petak

02.00: (2,60) Amerika Mineiro (2,95) Sao Paulo (2,80) /prvi meč 0:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup BrazilaKorintijansAtletiko Gojanense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara