Nemanja Radonjić (AFP)
Nemanja Radonjić (AFP)

Jurić besan na Radonjića: Dečko ima talenat, ali nije fudbaler

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.03.23. | 00:32

Trener Torina objasnio zašto je srpskog reprezentativca izveo s terena posle svega 13 minuta u igri

Derbi Torina u 24. kolu Serije A obeležen je preokretom i ubedljivom pobedom Juventusa (4:2), ali i odlukom Ivana Jurića da zameni Nemanju Radonjića samo 13 minuta nakon što ga je poslao na teren.

Srpski reprezentativac ušao je u 60. minutu umesto Jana Karamoa. a već u 73. morao je da ustupi mesto Dembi Seku. Tokom njegovog boravka u igri Juventus je postigao treći gol, nakon što je prethodno dvaput morao da juri zaostatak.

Izabrane vesti

Gol je usledio nakon kornera, a Radonjić je tom prilikom stajao sam na ivici kaznenog prostora. Očigledno to nije bio deo plana...

"Postoje stvari koje mi je teško da razumem. Po mom mišljenju, kod njega postoji potpuni nedostatak poštovanja prema ovoj igri. Imao je svoje zadatke, ušao u igru i odmah počeo da radi neke druge stvari. To znači da nisi koncentrisan. Ovaj dečko ima talenat, ali očigledno je da za ovih šest meseci zajedničkog rada nisam uspeo da napravim fudbalera od njega... Prilikom kornera igrač mora da bude prisutan i spreman. Može da reaguje dobro ili loše, ali mora da bude na svojoj poziciji. Nama se često dešava da nismo koncentrisani, nekada to prođe bez kazne, ali danas smo platili", ljut je bio hrvatski strateg posle utakmice.

Jurić je, ipak, zadovoljan izdanjem svog tima u prvom poluvremenu, koje je završeno 2:2.

"Razočaran sam rezultatom ovog derbija, ali bilo je pozitivnih stvari u načinu na koji je moj tim ušao u utakmicu, kao i nekih negativnih koje ćemo se truditi da popravimo. Ovaj tim bi trebalo da raste, ali bili smo nepažljivi, nismo poštovali dogovore i zbog toga smo izgubili utakmicu. Dva gola smo primili jer nismo bili koncentrisani i nismo poštovali data zaduženja. Zbog toga smo zasluženo izgubili", konstatovao je Jurić.

Nemanja Radonjić je ove sezone sakupio 23 nastupa za Torino (21 u Seriji A i dva u Kupu Italije), u kojima je dao četiri i asistirao za dva gola, ali je samo tri utakmice odigrao od početka do kraja. Ukupno je na terenu proveo 1.105 minuta, što je prosečno 48 po meču.

Utisak je da se Ivan Ilić, koji je u januaru stigao iz Verone, dosta bolje uklopio u zamisli trenera Jurića, sa kojim je, doduše, već sarađivao u gradu Romea i Julije. Mladi vezista večeras je upisao svoju drugu asistenciju u dresu Torina. Bilo je to za pogodak Sanabrije u 43. minutu, kojim su Bikovi poveli 2:1.

Nije ovo prvi put da se o karijeri Nemanje Radonjića priča u negativnom smislu. Bilo je tako i kada je kao 18-godišnjak došao u Romu. Verovali su u rimskoj Vučici da će uspeti da reši "tinejdžerske bubice", ali su ga na kraju poslali Čukaričkom. Na Banovom brdu je Nenad Lalatović uspeo da ga "dovede u red", što mu je donelo transfer u Crvenu zvezdu. Iako je ponikao u Partizanu, nije tajna da mu je dečački san bio da zaigra u crveno-belom dresu. To ga je očigledno motivisalo da bude jedan od najvažnijih igrača u timu Vladana Milojevića koji je vratio Crvenu zvezdu na evropsku mapu.

Dobrim igrama usledio je poziv Olimpik Marselja u koji je prešao leta 2018, ali od tada ponovo kreće pad. Pozajmice Herti i Benfiki nisu urodile plodom, a ako se ubrzo ne iskupi kod trenera Jurića i Torino će biti upamćen kao negativna epizoda 27-godišnjeg Nišlije.


tagovi

Serija ATorinoNemanja RadonjićIvan Jurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara