(©AFP)
(©AFP)

Jurić hvali Radonjića: Može on i bolje! Kontinuirano je dobar, ima još prostora za napredak

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 00:04

Ako u Italiji neko zna kako sa srpskim fudbalerima, onda je to definitivno Hrvat...

Drugu utakmicu zaredom Nemanja Radonjić je zatresao mrežu u Seriji A. Prvo u dubokoj nadoknadi za pobedu Torina nad Đenovom, pa dva komada u Salernu. Imao je blistave trenutke od dolaska u Italiju, znao totalnim ubrzanjem da izludi čuvare, međutim, najveća boljka bio mu je kontinuitet. 

Računajući i period pre dolaska na Apeninsko poluostrvo, srpski reprezentativac nije bio strelac na dve uzastopne utakmice od 2019. godine! Ivan Jurić mu je našao žicu, na primeru Nemanje Radonjića potvrdio da zna kako sa srpskim fudbalerima i posle novog trijumfa počeo da spušta loptu. 

Izabrane vesti

Ne želi hrvatski trener da Srbin poleti, već da ga dobije na duge staze i Radonjićevu igru podigne na viši nivo. Tada će i Torino biti u stanju da se nosi i sa jačim protivnicima. 

“I ne zaboravite da mu je jedan gol poništen... Dobro je, može on još bolje! Sada je kontinuirano dobar na treninzima i utakmicama, ali hajde da ostane na tom putu. Ima dovoljno prostora za napredak”, poručio je Ivan Jurić i osvrnuo se na učinak Duvana Zapate

“Odličan i kada ne daje golove. Deli asistencije, razigrava ekipu... Mogao je danas i da postigne pogodak”. 

Kolumbijski napadač i posle dve utakmice za Torino čeka na prvenac, ali ima poverenje hrvatskog stratega. Trebalo bi da bude ekstra dodatak na ekipu, da podigne kvalitet i vremenom još više doprinosi i bude aktivniji u polju. 

Torinova igra polako poprima obrise kakve Jurić želi da vidi, konture tima su sve jasnije. Hrvat polako sužava rotaciju, a za Antonio Sanabriju mesta u startnoj postavi nije bilo ni kada je Nikola Vlašić bio odsutan zbog zdravstvenih problema. 

Formacija je ostala nepromenjena, a paragvajski napadač presedeo meč na klupi. 

“Situacija se promenila, konkurencija je veća. Mora kvalitetno da radi i trenira, i da iskoristi priliku kada mu se ukaže. Imamo veoma zanimljiv i mlad vezni red, mogu da dosta da konbinujem”. 

Zapaženu ulogu imao je Alesandro Bonđorno. Zatresao je mrežu, komandovao odbranom i bio jedna od glavnih uzdanica Ivana Jurića

“Posle gola je bilo lakše, ali to nije bila šetnja parkom. Dobra stvar je što na trećoj od poslednje četiri utakmice (izuzetak ona sa milanom prim. aut) nismo primili gol”, završio je hrvatski trener.


tagovi

TorinoSerija ANemanja RadonjićIvan Jurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara