Nemanja Radonjić (©Reuters)
Nemanja Radonjić (©Reuters)

Jurić ponovo o Radonjiću: Ono što se desilo protiv Juventusa će mu pomoći

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 10:27

“Bilo je to bolno za čitav tim“, rekao je hrvatski stručnjak posle pobede nad Bolonjom

Velika bura se podigla prošle nedelje posle derbija Torina. U centru pažnje našao se Nemanja Radonjić jer ga je zbog nediscipline Ivan Jurić izveo iz igre nepunih 15 minuta pošto ga je uveo sa klupe. I mada su mnogi pomislili da je srpski fudbaler završio priču u Torinu, Hrvat je još tada na konferenciji između redova provukao da računa na Radonjića, što je sinoć i potvrdio ukazavši mu priliku protiv Bolonje, uprkos gafu u prethodnoj rundi.

Radonjić je šansu dobio sredinom drugog poluvremena i za promenu ostao je do kraja meča. Štaviše, imao je nekoliko dobrih poteza kojima je demonstrirao da je već ostavio iza sebe dešavanja protiv Juventusa. Zbog svega toga italijanski mediji su na konferenciji posle pobede nad Bolonjom još jednom želeli da čuju od Jurića kakva je situacija sa brzonogim srpskim krilom.

Izabrane vesti

"Imamo nekoliko mladih igrača koji treba da odrastu. To znači da moramo da radimo, ponekad oni padnu i morate da im pomognete da ustanu. Ono što se desilo u derbiju će mu pomoći (Radonjiću, prim.aut), bilo je to nešto bolno za čitav tim", rekao je Jurić.

Veruje hrvatski stručnjak da je Radonjić već naučio lekciju.

"Shvatio je važnost toga da ostane koncentrisan na treningu, ali i malih stvari koje su nam danas bile potrebne, izašao je na teren koncentrisan i dao sve od sebe za saigrače."

Govorio je Hrvat potom i o Ivanu Iliću, odnosno o učinku srpskog veziste od dolaska u klub zimus.

"On razume igru i ne moram niša da mu govorim, zna sve što treba da uradi tokom utakmice, u defanzivnoj fazi takođe. Po mom mišljenju, fizički još nije najspremniji, ali ima značajan prostor za napredak. I ono što je vrlo važno, on je rođen 2001. godine i ima veliku želju da radi. Iako je imao druge ponude imao je nas, jer zaista želi da radi i napreduje."

O Iliću je pohvalno govorio i njegov saigrač iz veznog reda Karol Lineti.

"On je mlad, jak i ima ludački kvalitet", istakao je Poljak.


tagovi

Nemanja RadonjićIvan IlićTorinoIvan Jurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara