Nemanja Radonjić i Ivan Ilić (©MN Press)
Nemanja Radonjić i Ivan Ilić (©MN Press)

Jurićeva opomena Srbima: Žao mi je Radonjića jer traći karijeru, Ilić ne sme da ponavlja greške iz mladosti

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 18:39

"Nekada nije u stanju da trenira dobro što nije prihvatljivo na ovom nivou", kazao je hrvatski strateg za brzonogog reprezentativca Orlova

Iako nije bio ni na klupi, posle utakmice sa Atalantom najviše se, uz dvostrukog strelca Duvana Zapatu, pričalo o Nemanji Radonjiću. Srpski reprezentativac izostao je iz protokola za utakmicu sa Boginjom provincije, koju je Torino ubedljivo dobio (3:0), a italijanski mediji su uoči utakmice napisali kako razlog leži u tome što je Radonjić ušao u sukob sa trenerom torinskog kluba Ivanom Jurićem. Ipak, predsednik kluba Urbano Kairo tvrdi da su glasine o svađi dvojice Balkanaca – izmišljenja.

Prema Kairovim tvrdnjama, Radonjić je meč sa Atalantom propustio zbog povrede.

Izabrane vesti

"Velika je stvar to da je imao svađu sa Jurićem. Ljut sa onoga ko je rekao takve stvari. Trenirao je, povredio je primicač i nije mogao da igra. Nije tačno da sada ima problema, fizički nije bio u stanju da igra, kao i Pelegri. Obojica su imali problem i zato nema smisla stavljati na klupu igrače koji ne možete da koristite. Ništa od toga nije tačno, Radonjić se povredio, ni sa kim se nije svađao“, izjavio je Kairo posle meča.

Surpotno Kairu, od Ivana Jurića ni reči o povredi na konferenciji posle meča. Sudeći na osnovu izjava hrvatskog stručnjaka, reklo bi se da, ipak, nešto ne štima.

"Prošle sezone je odigrao najveći broj utakmica otkako igra fudbal, dali smo mu sve što smo mogli. Nekada nije u stanju da trenira dobro što nije prihvatljivo na ovom nivou. Žao nam je zbog njega jer je igrač vrhunskog nivoa, a on traći svoju karijeru. Trebalo bi da sledi primer Nikole Vlašića, koji je 'rastao' u teškim trenucima. Šteta je, nadam se da može da razume to", kazao je Jurić.

Ivan Ilić, još jedan srpski igrač u redovima Torina, bio je tema Jurićeve konferencije. Ilić je u drugoj polovini oktobra izgubio mesto u startnoj postavi, protiv Intera i Lečea odigrao je zbirno svega 14 minuta, ali je potom započeo svaku od naredne četiri utakmice u Seriji A.

"Kao i ostatak tima, Ivan je imao težak pad, i po mom mišljenju, bio je malo isključen, ali je počeo da radi kako treba i od meča sa Sasuolom se popravio. Sada nastavlja da raste i ne sme da ponavlja greške iz mladosti. Mora da radi naporno jer je on vrlo dobar na obe strane terena i ima kvalitet."

Za razliku od pomenute dvojice, o trećem srpskom reprezentativcu u Granati, Vanji Milinković Saviću, trener Torina govorio je samo pohvalno. Kako i ne bi kad je sa dve odlične odbrane obezbedio svom timu mirniju završnicu meča.

"Srećan sam zbog njega, jer ima veliki potencijal. Radio je dobro tokom nedelje i mora da nastavi ovako, on nam daje sigurnost i samopouzdanje. Danas je bio savršen, mnogo nam je pomogao", zaključio je Jurić.


tagovi

Ivan JurićNemanja RadonjićIvan Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara