Sanabrija pogodio sa bele tačke
Sanabrija pogodio sa bele tačke

Radonjić prvo izbačen sa treninga, pa iz tima: Talenat je tu, ali potreban je i profesionalizam (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.12.23. | 22:52

Poručio sportski direktor Torina posle trijumfa nad Atalantom

Atalanta trokira, Atalanta pravi ozbiljne korake unazad kada je u pitanju trka za TOP 4 u Seriji A. U poslednjih mesec dana (četiri utakmice) jedan jedini osvojen bod. Premalo za klub koji pretenduje da igra Ligu šampiona iduće jeseni. Pala je večeras četa Đan Pjera Gasperinija tamo gde je poslednjih godina tutnjala kao brzi voz - na stadionu Grande Torino. Posle četiri ubedljiva trijumfa u četiri sezone, uz gol razliku 15:4, Boginja provincije poražena je prilično lako - 0:3.

Kako su mediji jutros i najavili, srpski reprezentativac Nemanja Radonjić nije se našao u protokolu. On je, prema navodima italijanskih kolega, zbog nezalaganja prvo izbačen sa treninga, a evo sada i iz ekipe.

Izabrane vesti

Ivan Jurić tako je nastavio seriju sukoba sa srpskim igračima. Podsetimo, problem je u jednom trenutku imao i sa Ivanom Ilićem, na prošloj utakmici sa gola je sklonio Vanju Milinkovića Savića (sada ga je vratio), dok sa Radonjićem već postoji ozbiljna istorija nesporazuma.

Iz tog razloga pojavile su se spekulacije kako bi nekadašnji igrač Rome, Crvene zvezde i Olimpika iz Marselja mogao da završi na transfer listi. Ipak, izgleda da do toga neće doći...

"Da li Radonjić odlazi u januaru? Rekao bih da ne ide nigde. Videćemo šta će biti na tržištu... Ima još mnogo utakmica. Možda će već sledeću igrati i biti dobar", kazao je na poluvremenu sportski direktor Torina Davide Vinjati. "Nemanja kao i bilo koji drugi igrač mora da pokaže da ima vrednost za ovaj klub, a onda je na treneru da donosi tehničke odluke, da bira".

Ali da nešto ne štima - stoji. Da to se i zaključiti iz Vinjatijevih sledećih reči:

"Talenat je tu, nije sporan. Međutim potreban je i profesionalizam".

Ako je Radonjić antiheroj, uloga junaka u ovoj ubedljivoj pobedi Torina svakako ide Duvanu Zapati. Iskusni Kolumbijac je na pozajmici upravo iz Atalante, no to mu nije smetalo da načne, a potom i da dokrajči svoj klub.

Nije se, doduše, naročito radovao, ali posao je odradio pošteno. Za 1:0 pogodio je u 22. minutu, a za 3:0 u dubokoj sudijskoj nadoknadi. Maltene u poslednjoj sekundi. Oba puta ulogu pakera imao je hrvatski internacionalac Nikola Vlašić.

U strelce se početkom drugog poluvremena upisao i Toni Sanabrija sa bele tačke.

Uloga tragičara u neku ruku ide možda i najtalentovanijem italijanskom štoperu Đorđu Skalviniju. Nije se najbolje postavio 19-godišnjak kod prvog gola Zapate, a onda je u 55. minutu skrivio najstrožu kaznu.

Torino se s ova tri boda uključuje u borbu za Evropu. Atalanta ide na minus četiri u odnosu na četvrtoplasiranu Romu, koja podiže formu.

SERIJA A – 14. KOLO

Petak

Monca - Juventus 1:2 (0:1)

/Karboni 90+1 - Rabio 12, Gati 90+4/

Subota

Đenova - Empoli 1:1 (1:0)

/Malinovski 37 - Kanćelijeri 67/

Lacio - Kaljari 1:0 (1:0)

/Pedro 8/

Milan - Frozinone 3:1 (1:0)

/Jović 43, Pulišić 50, Tomori 74 - Brešanini 82/

Nedelja

Leče - Bolonja 1:1 (0:0)

/Pikoli 90+10pen - Likojanis 68/

Fjorentina - Salernitana 3:0 (2:0)

/Beltran 6, Sotil 19, Bonaventura 56/

Udineze - Verona 3:3 (2:1)

/Kabasel 16, Luka 30, 72 - Đurić 37, Engong 61, Anri 90+7/

Sasuolo - Roma 1:2 (1:0)

/Enrike 25 - Dibala 76pen, Kristensen 82/

Napoli - Inter 0:3 (0:1)

/Čalhanoglu 44, Barela 62, Tiram 85/

Ponedeljak

Torino - Atalanta 3:0 (1:0)

/Zapata 22, 90+5, Sanabrija 56pen/



tagovi

Nemanja RadonjićSerija AIvan Jurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara