Raul Himenez (©Reuters)
Raul Himenez (©Reuters)

Jutro nakon jezivog sudara stigle i dobre vesti: Himenez operisan, oseća se dobro

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.11.20. | 14:22

Sjajni napadač je nakon stravičnog sudara ostao bez svesti

Jučerašnji poraz Arsenala na Emirejts stadionu od Vulverhemptona ostaće nažalost upamćen po naizgled teškoj povredi koju je doživeo napadač Vulverhemptona Raul Himenez.

Golgeter iz Meksika se na samom startu utakmice, nakon kornera Vilijana sa desne strane, sudario sa Davidom Luizom, obojica su završili na travi, ali je za razliku od štopera Arsenala napadač gostujućeg sastava ostao bez svesti. Odmah su lekarske ekipe utrčale na teren, Himenezu su desetak minuta ukazivali pomoć, pre nego što je na nosilima iznet sa terena, a potom i po hitnom postupku prebačen u obližnju bolnicu. Srećom, brzo se osvestio i reagovao je na terapiju, a potom je podvrgnut i operaciji zbog frakture lobanje.

Izabrane vesti

Kako su javili iz kluba sa Molinoa, bivši fudbaler madridskog Atletika i Benfike se oseća dobro nakon operacije.

"Raul se oseća dobro nakon sinoćnje operacije, koju je imao u londonskoj bolnici. Od tada je sa svojom suprugom Danijelom i sada se odmara. Ostaće na posmatranju još par dana na početku oporavka. Klub bi da se zahvali lekarskom osoblju Arsenala, hitnoj pomoći, bolničkom osoblju i hirurzima, koji su svojom veštinom i pravovremenim reagovanjem bili od velike pomoći. Klub vas sada moli da Raulu i njegovoj porodici date vremena i privatnosti, pre nego što u dogledno vreme dobijete dalja obaveštenja", stoji u saopštenju Vulverhempton Vonderersa.


Raul Himenez je na Molino stigao u junu 2018. godine iz redova Benfike na pozajmicu sa pravom otkupa. Momentalno je oduševio, pa je bilo samo pitanje trenutka kada će ga uprava Vulvsa otkupiti, što je konačno i uradila u aprilu minule godine, platili su za njegove usluge lisabonskim Orlovima 38.000.000 evra. U prvoj sezoni je postigao 17 golova, u drugoj već 10 više, dok je i tekuću otvorio u dobrom ritmu sa četiri pogotka na 11 upisanih nastupa.

Još uvek nema naznaka kada će se Meksikanac vratiti na teren. Povreda najboljeg strelca ekipe znači i da će iznenada veliku šansu dobiti talentovani Fabio Silva, koji je i sinoć zamenio Meksikanca na terenu, ali nije odigrao do poslednjeg trenutka, jer je Nuno Espirito Santo odlučio da uvede mladog Kilmana i zategne odbranu u finišu i na taj način sačuva vođstvo, što je i uspeo. Bilo kako bilo, sada je prava prilika za 40.000.000 plaćenog Portugalca da pokaže šta zna, već je sa dva gola u Liga kupu nagovestio dobre stvari.

David Luiz je bolje prošao u sudaru, igrao je do poluvremena sa zavojima oko glave, kroz koje je u jednom trenutku probila i krv, pa je Brazilac na pauzi ipak zamenjen, u igru je ušao Rob Holding.

Činjenica da je Luiz nastavio meč i da je igrao krvave glave upalila je alarme u Engleskoj, nadležne službe smatraju da se ne vodi dovoljna briga o igračima i da je prečesto slučaj da se vraćaju u igru nakon pretrpljenog udarca u predelu glave, a da često naknadno ipak napuštaju teren jer nisu u stanju da igraju, kao što je sinoć bio slučaj sa defanzivcem Tobdžija.



tagovi

Raul HimenezDavid LuizArsenalVulverhempton

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara