Aleks Sandro (©Reuters)
Aleks Sandro (©Reuters)

Juve bez Aleksa Sandra na San Siru, čudna rokada sudija pred derbi

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 20:41

Danijele Orsato će sedeti u VAR sobi

U sredu su na programu mečevi 16. kola Serije A, prava poslastica ostavljena je za kraj dana, Milan će ugostiti Juventus (20.45). Lider na tabeli čeka aktuelnog šampiona sa 10 bodova viška, Rosoneri imaju brojnih problema sa povredama (van stroja su Benaser, Gabija, Ibrahimović i Selemekers), dok u derbiju neće igrati ni Sandro Tonali, koji je pocrveneo u minulom kolu protiv Beneventa. Loše vesti dobio je i Juve, Aleks Sandro je pozitivan na virus korona.

Kako stoji u zvaničnom saopštenju kluba iz Torina, Brazilac je imao blaže simptome, nakon kojih je urađen test, pa je utvrđeno da je levi bek Stare dame zaražen virusom korona. On je u nedelju proveo 83 minuta na terenu u pobedi nad Udinezeom, jasno je da neće nastupiti na San Siru.

Izabrane vesti

"Fudbalski klub Juventus obaveštava da je nakon pojave blažih simptoma testiran Aleks Sandro i da su testovi ukazali da je poztivan na Covid-19. Igrač je već stavljen u izolaciju. Klub je kontaktirao zdravstvene organe kako bi definisao implementaciju porotokola potrebnih da bi se nastavilo sa treninzima i takmičarskim aktivnostima tima", stoji u saopštenju Stare dame.

Andrea Pirlo je tako ostao bez važnog igrača, ostaje da se vidi da li će priliku uz levu aut liniju u derbiju dobiti Danilo (osam nastupa na toj poziciji ove sezone) ili će veliku šansu da se dokaže dobiti talentovani Đanluka Frabota (devet nastupa u Seriji A, pet sa klupe), jedini fudbaler kojeg popularni Mocart ima na raspolaganju kojem je prirodno da igra na mestu levog beka.

Masimilijano Irati (©Reuters)Masimilijano Irati (©Reuters)

Doneta je pred derbi i veoma interesantana odluka kada su u pitanju sudije. Iako se očekivalo da Danijele Orsato dobije ulogu glavnog arbitra, sudija koji je nedavno proglašen najboljim na svetu, on je smešten u VAR sobu. Umesto njega pravdu će na terenu deliti Masimilijano Irati, jedan od sudija koji su se najbolje pokazali u upravljanju video tehnologijom (sedeo u VAR sobi tokom finala Mundijala u Rusiji). Iznenađujuća odluka Nikole Ricolija, koji od leta 2017. godine ima posao da postavlja arbitre za mečeve italijanskog šampionata. Irati iza sebe ima 124 utakmice u Seriji A, podelio je 529 žutih i 36 crvenih kartona, svirao je 37 jedanaesteraca.



tagovi

MilanJuventusSerija AMasimilijano IratiDanijele OrsatoAleks Sandro

Obaveštavaj me

Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara