(©Reuters)
(©Reuters)

Juve čeka Zidana da ostvare jedan davni san

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.04.23. | 16:48

Francuz traži projekat na duge staze

Prošle su skoro dve godine otkako je Zinedin Zidan napustio klupu Real Madrida, na kojoj je osvojio sve što se osvojiti može.

Dve godine se odmarao, odbijao ponude, činilo se da nema nikakvu glad da se u skorije vreme vrati fudbalu. Ali, prema informacijama francuskog RMC Sporta, gotovo je izvesno da će Zidan od leta biti u novom klubu – Juventusu.

Izabrane vesti

Nikada Zi Zu nije krio želju da se jednog dana vrati u Torino, u klub koji voli jednakim žarom kao Real Madrid, jer je iz Juventusa poleteo ka fudbalskim zvezdama. Bilo je i ranijih kontakata, poziva, ali se kockice nisu poklopile. Verovatno zato što Stara dama nije mogla u tom momentu da pruži Zidanu ono što i sada traži: projekat na duge staze.

Kako pišu Francuzi, Zidan želi da dođe u Juventus, ali samo ako će se napraviti dugoročni plan, u kojem u prvoj godini neće biti čak toliko važno ni da li će klub igrati u Ligi šampiona ili čak ga uopšte neće biti u Evropi. Trofejni stručnjak želi da gradi crno-bele ciglu po ciglu, korak po korak, jer je samo tako siguran da može da stvori tim koji će ostvariti dominaciju ne samo u Italiji, nego i na međunarodnoj sceni. Kao što je bio slučaj sa Realom, čije okosnice, koje su sa Zidanom osvajale Lige šampiona, nose i dalje kred Kraljevskog kluba.

Trenutno najveća prepreka za konačni dogovor je – Masimilijano Alegri. Aktuelni šef struke Juventusa ima ugovor do juna 2025. godine sa godišnjom platom od 7.000.000 evra. Raskid ugovora bi, računajući i Alegrijeve pomoćnike, koštao crno-bele više od 20.000.000 evra. Prepreka velika, ali je nije nemoguće preskočiti, pogotovo ako gazda kluba Džon Elkan definitivno prelomi da sa Alegrijem Juventus nema budućnost i da mora da se krene u potpuni reset. A, Zidan je pravi čovek za to.

Ima Zi Zu na stolu i stalnu ponudu PSŽ-a, katarski emir mu nudi blanko ček samo da kaže “da”, ali Francuzu je mnogo bliža opcija da se fudbalu vrati u – Italiji. 


tagovi

Zinedin ZidanJuventusSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara