Juve doveo i desnog Benfikinog beka, Perin ide u suprotnom smeru

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.19. | 09:32

Novo pojačanje u Kontinasi

Dok se večeras čeka sletanje Matijsa De Lihta u Torinu, a potom i napad na Ikardija i Kjezu, Juventus je iznenada završio još jedno pojačanje.

U Kontinasu stiže desni bek 18-godišnji desni bek Žoao Fereira iz Benfike. On dolazi u sklopu transfera golmana Matije Perina koji će u suprotnom smeru.

Izabrane vesti

Reč je o članu B tima Benfike, koji je minule sezone oduševio Juventusove skaute igrama u Ligi šampiona za mlade timove. I konačno se otvorila šansa za njegovo dovođenje.

Posle neuspeha u pokušajima da dovede Navasa ili Silesena, Benfika se okrenula Juventusovom Matiji Perinu. Nekada najtalentovaniji italijanski golman je postao tek treći izbor trenera posle povratka Điđija Bufona i uz standardnog Ščensnog. Gomila italijanskih klubova među kojima je prednjačila Fjorentina su želeli Perina, ali je na kraju Benfika pobedila u trci.

Benfika i Juventus su se dogovorili da naprave zanimljivu trampu u kojoj će podići cenu igrača i dodatno poboljšati bilanse u klupskim knjigama. Perin dolazi u Benfiku na pozajmicu s pravom otkupa ugovora za 15.000.000 evra čime Juve pravi plus u finansijskim knjigama jer je Perin došao prošlog leta za 12.000.000 evra. Tih 12.000.000 će biti uloženo u dovođenje pomenutog Fereire. On stiže na pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora za pomenutu sumu narednog leta, tako da je Juventus završio ovu trampu u plusu.

Fereira se uklapa u profil pojačanja za budućnost. Juve je pored budućeg komandanta odbrane De Lihta, već doveo mlade štopere Demirala iz Sasuola i Romera iz Đenove, natalentovanijeg italijanskog levog beka Luku Pelegrinija iz Rome za ukupnih skoro 50.000.000 evra, tako da je sa Fereirom kompletirao odbranu za narednu deceniju. Poput pomenute trojice mladih defanzivaca, i Fereira će najverovatnije negde na pozajmicu u sledećoj sezoni.  

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara