Domeniko Berardi (Reuters)
Domeniko Berardi (Reuters)

Juve ne želi da čeka Di Mariju i kreće po Domenika Berardija

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.22. | 03:25

Stigao upit Bjankonera na adresu Sasuola

Pre nešto manje od mesec dana, delovalo je da Juventus neće imati problema da ugrabi Anhela Di Mariju, međutim, Argentincu se po isteku ugovora sa Pari Sen Žermenom dopala ideja da zaigra u Barseloni, te je stavio Bjankonere na čekanje dok ne dobije mig sa Kamp Noua. Međutim, Stara Dama nema vremena za gubljenje, sportski sektor na čelu sa Čerubinijem i Arivabeneom je poručio popularnom Fideu da neće dugo tolerisati njegove kalkulacije, a italijanski mediji su večeras planuli zbog informacija da Juve kreće po Domenika Berardija.

Zapravo, Juventusova svita je kontaktirala upravu Sasuola da se raspita za cenu 27-godišnjaka kojeg Transfermarkt vrednuje 35.000.000 evra i čiji ugovor sa Neroverdima ističe leta 2024. godine.

Izabrane vesti

Interesovanje torinskog kluba za desnokrilnog fudbalera traje još od takmičarske 2013/14 kada se Seriji A predstavio sa 16 pogodaka, od čega je četiri spakovao Milanu na istoj utakmici. Devet godina kasnije, Berardi iza sebe ima sezonu kakvu, gledanu kroz brojke, nema nijedan igrač italijanskoj eliti. Poređenja radi, Sergej Milinković Savić je odigrao jednu od sezona karijere sa po 11 golova i asistencija, dok Berardi može da se pohvali sa čak 15 postignutih i 13 nameštenih golova. Juve na desnom krilu ima Federika Kjezu, ali ni Berardiju, ni Kjezi nije strana pozicija drugog napadača, a i na prošlogodišnjem Euru se ova dvojac sjajno upotpunjivao i delio minutažu.

Ove sezone Berardi je sa Đakomom Raspadorijem i Đanlukom Skamakom bušio odbrane po Seriji A, između ostalog i Juventusovu budući da je baš u Torinu u sudijskoj nadoknadi namestio gol Maksimu Lopezu zbog kojeg je Juve izgubio 2:1. Već punih devet godina Bjankoneri su svesni za šta je sposoban lucidni Italijan, do sada ima 101 gol i 73 asistencije na 273 nastupa u Seriji A i nikada nije bio zreliji da obuče dres tako velikog kluba.

Sa Filipom Kostićem (prema pisanju Calciomercata, Srbin traži četvorogodišnji ugovor) kojeg Juve takođe želi, sa leve i Berardijem i Kjezom sa desne strane Dušan Vlahović ne bi morao da brine - pljuštale bi lopte posle centaršuteva u njegovom pravcu. Naravno, Berardi nije Di Marija, ali Argentinac je želeo jednogodišnji ugovor, a Juventus pokušavao da izdejstvuje saradnju na dve godine.

Juve svakako traži igrača za desno krilo, poziciju sa koje odlazi Federiko Bernardeski. Nekadašnji fudbaler Fiorentine vrlo lako bi mogao da se preseli u redove Napolija. Napolitanci su već završili desno krilo sa Hvičom Kvarackelijom (10.000.000 evra), dok bi Bernardeski došao bez obeštećenja. Samim tim, taj potpis ne bi isključio potencijalni dolazak Đerara Deulofeua, velike želje Aurelija De Laurentisa. Međutim, u slučaju Španca postoji značajan jaz između ponude i tražnje, jer Udineze zahteva 20.000.000, a Napoli je za sada spreman da plati samo 12.000.000.


tagovi

Domeniko BerardiFilip KostićFederiko BernardeskiĐerar Deulofeu

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara