Milik (©Reuters)
Milik (©Reuters)

Juve ni da se oznoji, Milik het-trikom zakazao megdan sa Lacijom

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 22:51

Stara dama razbila Frozinone u Kupu Italije – 4:0

Pre dvadesetak dana bilo je napeto, neizvesno, ali je Juventus kao gost pobedio Frozinone u Seriji A sa 2:1. Večeras potpuno druga slika, lako i ubedljivo slavlje velikana iz Torina sa 4:0.

Frozinone nije uspeo ni da preznoji Staru damu u četvrtfinalu Kupa Italije. Briljirao je Arkadijuš Milik, koji je het-trikom trasirao put crno-belima do polufinala, gde će se sudariti sa Lacijom.

Izabrane vesti

Dušan Vlahović je meč dočekao na klupi, ali je u igru ušao u 62. minutu, dok je Filip Kostić bio starter i ostao je na terenu do kraja. Ali, golovi srpskog napadača, koji je matirao Frozinone u tom prvenstvenom duelu, večeras nisu bili preko potrebni Juventusu, pošto ga je Poljak odmenio na pravi način.

Sve je bilo rešeno već do poluvremena, pošto su crno-beli imali dva gola prednosti. Milik je najpre bio siguran sa bele tačke u 11. minutu, da bi vođstvo duplirao u 38. minutu na dodavanje Mekenija. U istom ritmu nastavio je napadač Juventusa u drugom poluvremenu, maltene čim je krenula lopta s centra još jednom je zatresao mrežu skromnog rivala. Konačnih 4:0, da overi kartu za polufinale postavio je Jildiz u 61. minutu.

Trofej Kupa Italije Juventus čeka od 2021. godine, a to je ujedno poslednje parče srebrnine koje je stiglo u salu crno-belih.

KUP ITALIJE - ČETVRTFINALE

Utorak

Fjorentina - Bolonja 0:0, penalima 5:4

Sreda

Lacio - Roma 1:0 (0:0)

/Zakanji 51pen/

Milan - Atalanta 1:2 (1:1)

/Leao 45 - Kopmejners 45+2, 59 penal/

Četvrtak

Juventus - Frozinone 4:0 (2:0)

/Milik 11, 38, 48, Jildiz 61/



tagovi

JuventusFrozinoneKup Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara