Dušan Vlahović (©FC Juventus)
Dušan Vlahović (©FC Juventus)

Juve = pritisak: Hoće li Vlahović kao Iguain ili Tevez?

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.02.22. | 09:53

Čekajući Dušanov prvenac u dresu Stare dame

Nije još ni naučio sve hodnike na Juventus areni, a odbrojavanje je već počelo: koliko će navijači čekati na prvi gol Dušana Vlahovića u Juventusovom dresu? U Fjorentini je tresao mreže prosečno na svakih 109 minuta i sada se u Torinu nadaju da će nastaviti istim tempom.

Imaju i osnova za optimizam, od napadača rođenih 2000. godine samo je Erling Haland sa 56 prvenstvenih golova u karijeri efikasniji od Vlahovića (40).

Izabrane vesti

Ali Juve je sasvim druga dimenzija i prethodni primeri to jasno pokazuju.

Recimo, čak je i rasni strelac poput Kristijana Ronalda probio led tek u četvrtoj utakmici, u 50. minutu meča sa Sasuolom. Federiko Kjeza je pogodio u sedmom nastupu u Seriji A, Paulo Dibala na drugom, u porazu od Rome.

Ako treba tražiti dobre primere, onda su to svakako Argentinci. Karlos Tevez je bio strelac u 75. minutu utakmice sa Sampdorijom i to nakon što je pogodio i na debiju u Superkupu. I Gonzalo Iguain je krenuo iz niskog starta i dao gol u svom prvom meču za Juventus, protiv Fjorentine.

Mada sam debi ne znači mnogo. Dejan Kulušesvki je prvenac postigao posle samo 13 minuta na terenu protiv Sampdorije, ali se njegova epizoda u Torinu nije slavno završila, pa je ove sezone prosleđen Totenhemu.

nedelja, 20.45: (1,60) Juventus (4,10) Verona (6,25)

Ima, naravno, i do protivnika, a Vlahovićev prvi će biti Verona. I ne treba niko da je potcenjuje. U jesenjem duelu savladala je Juve sa 2:1, a slomila je i Romu, Lacio, igrala nerešeno u Napulju. Neće Veronezi u nedelju na teren izaći sa belom zastavicom.

Navijači ipak očekuju bolji Juve u nastavku sezone. I nadaju se da će pride dobiti prvog Kapokanonijerea – najboljeg strelca Serije A – još od Alesandra Del Pjera iz sezone 2007/2008. Trenutno, deluje ta će tu trku trčati Vlahović i Čiro Imobile, poravnati su na čelu liste najboljih strelaca sa po 17 postignutih golova.


tagovi

Dušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara