Papu Gomez – Federiko Bernardeski (©Reuters)
Papu Gomez – Federiko Bernardeski (©Reuters)

Juve sprema trampu Papu Gomez - Federiko Bernardeski, Atalanta čeka ponudu iz inostranstva

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 09:31

Tim iz Bergama neće žuriti s prodajom argentinskog fudbalera, pogotovo ne direktnim rivalima na vrhu tabele

Odlazak Alehandra Papua Gomeza iz Atalante gotova je stvar pošto je odnos sa Đan Pjerom Gasperinijem došao do tačke nepopravljivog, a njegov transfer mogao bi ove zime da podigne možda i najveću prašinu na "čizmi". Gomez se nalazi na listi želja Antonija Kontea u Interu, Paolo Maldini ga drži na listi želja, a u noći između ponedeljka i utorka transfer guru Đanluka di Marcio zapalio je vatru senzacionalnom najavom da se Juventus sprema da krene u lov na doskorašnju prvu zvezdu Atalante!

Kako navodi Di Marcio, u Juventusu aktivno prate Gomezov status i dešavanja na tržištu, a posle intervencije Andree Pirla prvi operativac Bjankonera Fabio Paratići priprema teren za prvu zvaničnu ponudu Atalanti. Ona neće biti finansijske prirode, već u obliku trampe. Naime, Juventus više ne računa na Federika Bernardeskija koji je ove sezone odigrao samo 400 minuta u svim takmičenjima i on će biti igrač čiji će se ugovor naći na stolu.

Izabrane vesti

Sve je još u fazi razrade, nije bilo nikakvih kontakta dve strane, a prema proceni italijanskog Skaja biće to jako težak posao za realizaciju. Atalanta neće žuriti s Gomezovom prodajom iako Gasperini ne računa njega i što je ovaj poslednji meč odigrao 16. decembra. Prvenstveno jer nema ozbiljnog interesovanja iz inostranstva i dosad se sve svodilo na raspitivanje domaćih klubova kod agenta Bepea Riza, odnosno Atalantinih direktnih rivala za što bolji plasman na vrhu Serije A.

Uprkos godinama Atalanta ne namerava da proda Gomeza za male pare i ponuda između 15.000.000 i 20.000.000 evra bi tek zadovoljila apetite klupske uprave. Ako bi došla konkretna ponuda izvan "čizme" Atanta bi se navodno fokusirala samo na nju jer ne želi da Gomez zaigra za konkurenciju.

U slučaju da ne bude kvalitetnih ponuda na stolu, u Atalanti razmišljaju čak i o tome da Gomeza ostave u civilu sve do leta i onda ga prodaju.



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Federiko BernardeskiAlehandro Gomez

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara