Alesandro Del Pjero (Reuters)
Alesandro Del Pjero (Reuters)

Juve zove legendu u pomoć: Del Pjero se vraća Staroj dami?

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 12:43

Na papiru bi došao kao zamena za Pavela Nedveda i postao prvi operativac sportskog sektora

Tri dana nakon što je Italijom i Evropom buknula vest da je kompletan Upravni odbor Juventusa na čelu sa predsednikom Andreom Anjelijem podneo ostavku, novopečeni predsednik Stare dame, Đanluka Ferero pozvao je u pomoć klupsku legendu. Alesandro Del Pjero dobio je poziv da se ponovo priključi bjankonerima i da Federiku Kerubiniju i treneru Maksu Alegriju pomogne u rukovođenju sportskim sektorom.

Juventusov novi direktorski bord zasedaće 18. januara 2023. godine, a prema navodima italijanske Gazzete njegov član mogao bi da postane i legendarni Pinturikio kojem je ponuđena uloga prvog operativca. Na papiru, zamenio bi nekadašnjeg saigrača Pavela Nedveda, donedavno potpredsednika najtrofenijeg italijanskog kluba u domaćim okvirima.

Izabrane vesti

Cilj Eksora je da popuni direktorski odbor proverenim ljudima koji bi mogli da regulišu haotičnu situaciju u klubu i pomognu vraćanju finansijske stabilnosti. Predsedniku Fereru i izvršnom direktoru Mauriciju Skanavinu su potrebni saradnici sa vrhunskim poznavanjem fudbala, ali i samog Juventusa, pa bi Del Pjero predstavljao savršeno pojačanje.

Pregovori sa jednim od najvećih fudbalera u istoriji Stare dame još nisu otvoreni, ali Apenini bruje o tome da je povratak vrlo realan. Šampion sveta sa Italijom 2006. godine u ponedeljak nije demantovao mogućnost da se vrati u voljeni klub.

Del Pjero je sa 705 nastupa Juveov rekorder i najbolji je strelac u istoriji torinskog giganta sa 290 pogodaka u svim takmičenjima. Sa Juveom je u šest navrata osvajao titulu prvaka Italije, a postao je i prvak Evrope 1996. sa Bjankonerima. Za reprezentaciju Italije ima 91 nastup, 27 golova i 12 asistencija.


tagovi

JuventusAlesandro Del Pjero

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara