Pogba (©Reuters)
Pogba (©Reuters)

Juventus će na Pogbi uštedeti 33.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 14:56

Očekuje se raskid ugovora

Bio je 3. septembar i utakmica sa Empolijem kada je Pol Pogba poslednji put nastupio za Juventus. Igrao je 28 minuta, jer još nije bio spreman za svih 90. Niko nije mogao ni da nasluti šta će se dalje dešavati: propustio je Francuz naredna četiri kola u Seriji A zbog povrede mišića, a onda je stigla vest da je pao na doping testu i da je do daljeg suspendovan.

Odluka o četvorogodišnjoj suspenziji iz fudbala danas je postala pravnosnažna. Pogba je završio misiju u Juventusu, a vrlo verovatno i karijeru. Možda sa 34 godine, kada mu kazna istekne, zaigra negde za svoju dušu.

Izabrane vesti

A, za Juventus ovo je još od oktobra postalo čisto ekonomsko pitanje, jer je crno-belima još tada bilo jasno da od Pogbe više neće biti ništa na terenu.

Kada je određena suspenzija Pogbi, ugovor sa Juventusom mu je po automatizmu skresan na minimalnu zakonom zagarantovanu sumu – 2.000 evra mesečno. Mnogo daleko od one koju je imao po ugovoru sa Starom damom – 8.000.000 evra plus 2.000.000 koje je dobio kao bonus za potpis ugovora, jer je došao kao slobodan igrač.

Sada kada je sve gotovo, italijanski mediji su izračunali da će Juventus, kada se sve sabere, uštedeti na Polu Pogbi oko 33.000.000 evra! Uključujući i sumu koju su već „uštinuli“ svođenjem plate francuskog fudbalera na minimalac. Raskid ugovora, sada kada je suspenzija potvrđena, samo je pitanje dana.

Međutim, smatraju u Italiji da je Pogba naneo veliki udarac imidžu kluba, pa nije nemoguće da i tu dođe do nekog „namirivanja“. Najviše im smeta što je osramotio broj 10 koji su kroz istoriju Juventusa nosili velikani Platini, Bađo, Del Pjero... Dres sa brojem 10 je tradicionalno najprodavaniji u klupskom šopu, ali ne i ove sezone zbog francuskog fudbalera. Sada su ispred njega „devetka“ Dušana Vlahovića i „sedmica“ Federika Kijeze.

Era jednog igrača koji je mogao da bude veliki je gotova, Juventus je makar uštedeo novac za neko letnje pojačanje u veznom redu.


tagovi

Pol PogbaJuventusSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara