Nikolo Zaniolo (Reuters)
Nikolo Zaniolo (Reuters)

Juventus ima Zaniolov pristanak, kreće novi krug ubeđivanja Rome

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.07.22. | 15:32

Adut bi mogao da bude Brazilac Artur, pominje se i velikodušna pozajmica

Od priče da mu laska interesovanje velikih evropskih klubova, do konkretnih poteza - Nikolo Zaniolo ima dogovor sa Juventusom, tačnije torinski klub je dobio zeleno svetlo od njegovog agenta, tvrdi Tuttosport. Dakle, Bjankoneri su upravo preuzeli pol poziciju za potpis jednog od najtalentovanijih italijanskih fudbalera, ali da bi do njega zaista i došli moraće da pronađu formulu koja će omekšati Romu.

Besni su u Trigoriji nakon što strelac gola kojim je Vučica osvojila Ligu Konferencije nije želeo da produži novi ugovor. Trenutno je Đalorozima prodaja verovatno najpametnija opcija jer dve godine pre isteka ugovora 23-godišnjeg igrača još mogu da zarade ozbiljan novac. Maltene od početka 21. veka Vučica je bila ta kojoj klubovi sa severa Italije, Milan, Inter i Juventus otimaju igrače, a tako će po svemu sudeći biti i ovog leta.

Izabrane vesti

Gazzeta je nedavno pisala da je Roma zabetonirala cenu od 80.000.000 evra za Juventus, čija je prvobitna ponuda Veston Mekeni plus 30.000.000 evra glatko odbijena. Tuttosport veruje da bi operacija moglo da bude sprovedena uz obeštećenje između 55.000.000 i 60.000.000 evra, kao i da bi vezista Artur mogao da bude Juveov adut na putu do Zaniola.

Milanu ostaje da prati situaciju iz prikrajka, Pari Sen Žermenu ima novac za adresiranje izdašne ponude, ali Zaniolo je voljan da ostane na Apeninima. Već u dolazećoj nedelji sportski direktoru dva tima Federiko Kerubini i Tijago Pinto mogli bi ponovo da se sastanu. Iako je Romina prvobitna namera bila da blindira reprezentativca Italije i oko njega gradi projekat za budućnost, deluje da se klima promenila i da joj je sada u interesu da ipak napuni kasu i otarasi se fudbalera koji mislima nije na Olimpiku.

Nije isključeno ni da bi Bjankoneri i Đalorozi mogli da dogovore velikodušnu pozajmicu koja bi koštala do 15.000.000 evra, a zatim leta 2023. godine otkup u visini od 30.000.000 na koji bi se nakalemili i određeni bonusi.

Kako je već izvesno da naredne nedelje za Staru Damu potpisuju Pol Pobgba i Anhel Di Marija, ukoliko Juve ubedi Romu, Masimilijano Alegri bi sezonu mogao da počne sa čak tri desna krila - Federikom Kjezom, Di Marijom i Zaniolom.


tagovi

Nikolo ZanioloJuventusRoma

Obaveštavaj me

Juventus
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara