Juventus počeo da prati Kostu Nedeljkovića, opisuju ga kao najboljeg mladog desnog beka

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 11:01

Sve izvesnije da se momak iz Smedereva neće dugo zadržavati na Marakani

Pričalo se o Lajpcigu i Salcburgu, odmah posle mečeva sa timom iz Red Bul korporacije u Ligi šampiona. Sportski direktor Šahtjora Dario Srna utefterisao je Kostu Nedeljkovića tokom decembarskog večitog derbija. A iz Italije stiže glas o tome da je 18-godišnji desni bek Crvene zvezde jedan od pikova Juventusa za bližu budućnost.

O tome je izvestio Korijero Delo Sport, uz tačan opis da je Juventus u poslednje vreme počeo ozbiljno da prati Zvezdinog tinejdžera i označio ga kao jednog od najboljih mladih desnih bekova na svetu. Istina, ne pominje se da je Stara dama spremna da odmah srpskom šampionu dostavi konkretnu ponudu, niti se spekuliše sa potencijalnom cifrom za obeštećenje.

Izabrane vesti

Činjenica je, ipak, da Crvena zvezda ne mora da žuri kada je u pitanju potencijalna prodaja Koste Nedeljkovića. Mladi desni bek je uz Jovana Mijatovića najveći dobitak Baharove šestomesečne odiseje u Ljutice Bogdana. Bio je ovo period njegove velike afirmacije, posebno što je osetio barut Lige šampiona, i odigrao prilično dobro. Ne spektakularno, ali je dokazao da sa 18 godina može da parira, primera radi, Džeku Grilišu. Postoje indicije da će Kosta Nedeljković biti uvršten na naredni reprezentativni spisak za martovsku akciju, te dobiti šansu od Dragana Stojkovića da se nametne kao opcija na desnom beku.

Posebno što je ta pozicija u srpskom fudbalu već godinama deficitarna.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručio je nedavno da će Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović sigurno ostati u klubu, i da će u letnjem prelaznom roku njihova cena biti znatno veća...

Međutim, jasno je da postoje crvene linije i da ne bi bilo iznenađenje da jedan od dvojice pripadnika „klase 2005“ ove zime napusti Marakanu. Pre bi to mogao da bude Jovan Mijatović, o kome se takođe pričalo kao o Juveovoj opciji. Tim pre što će klub iz Torina ove zime i narednog leta biti fokusiran na dovođenje talenata širom Evrope.


tagovi

Jovan MijatovićKosta Nedeljković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara