Juventus stvarao šanse, ali Inter napada "skudeto": Čalhanoglu iz ponovljenog penala za pobedu u Torinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 23:00

Veliko slavlje Nerazura - 1:0

Nije se dogodilo ove sezone da Juventus bude tako dominantan u jednom derbiju, a da ostane kratkih rukava. Ali ne samo da je izgubio u Derbiju Italije od Intera (0:1) već bio taj poraz mogao vrlo verovatno da znači i ispadanje iz borbe za "skudeto".

Nerazuri su do pobede stigli praktično iz jedine ozbiljne situacije i ponovljenog jedanaesterca u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena. Vojčeh Ščensni je odbranio prvi udarac Hakana Čalhanoglua, ali je potom polse gledanja snimka ustanovljeno da je Matijs de Liht prestupio. Turski vezista nije odstupio, ponovo je izveo najstrožu kaznu i pogodio.

Izabrane vesti

Juventus je napadao, naveću šansu u drugom poluvremenu propustio je Dušan Vlahović, a bilo je i još nekoliko odličnih situacija pred golom Samira Handanovića. Ipak, Inter je uspeo da dođe do prve pobede u Torinu još od novembra 2012. godine, kada je ostvario svoju prvu pobedu na Alijanc stadionu. Čekalo se dobrih deset godina i dočekalo u pravom trenutku, iako je Inter bio prilično inferioran na večerašjem meču.

Inter je prvi zapretio na meču, preko Milana Škrinijara u osmom minutu, kada je njegov udarac uspeo da ukroti Ščensni. Ipak, kako je vreme odmicalo, Juventus je preuzimao kontrolu i sve više napadao. Pretili su Morata i Dibala, bilo je gusto posle pokušaja Morate u 29. minutu, ali je Handanović uspeo da iskoristi situaciju i otkloni opasnost.

Juventus je sam sebi pucao u noge u prilično bezazlenoj situaciji u 45. minutu, Damfris se na ivici kaznenog prostora sa leve strane našao u sendviču između Morate i Aleksa Sandra, došlo je do kontakta sa španskim napadačem, a onda je posle gledanja VAR snimka ustanovljeno da se radi u penalu. Čalhanoglu nije pogodio, posle čega je nastalo pravo rasulo, u režiji sudije Masimilijana Iratija. Dok su se fudbaleri Intera radovali, Juventusovi uključujući i kompletnu klupu protestovala je, a Irati je odmah u roku od nekoliko sekundi pokazao da gol ne važi zbog - faula u napadu. E, tada je umalo došlo do tuče ljudi iz dva kluba koji su bili u svojim zonama, dok su igrači oba tima bili oko glavnog sudije, čekajući konačnu presudu. Usledila je nova drama, neizvesnost i konfuzija jer je Irati u dosluhu sa kolegama preko audio veze prvo svirao faul, pa onda pokazao nesigurnost, da bi posle nove reakcije VAR sobe objasnio da će se penal ponoviti zbog toga što je De Liht bio nestrpljiv i prebrzo ušao u šesnaesterac. Pre nego što je Čalhanoglu uputio udarac. Tu je Maks Alegri poludeo, bacio sako na travu i temperatura je porasla, do tačke ključanja!

Juventus je opsedao gol Handanovića u drugom poluvremenu, nije imao veliki broj izrazitih prilika, ali jeste dve kolosalne. Sa druge strane, inferiorni Inter je u drugom poluvremenu imao dva udarca, oba van okvira gola. Dušan Vlahović je sve sjajno uradio u 63. minutu, odlično se okrenuo i namestio, ali je njegov udarac prohujao tik pored leve stative Interovog gola. Još više je sreća pogledala goste u 74. minutu, kada je posle soloprodara gađao Denis Zakarija, ali je lopta udarila u stativu. U samom finišu je bilo prave bure, domaći su dva puta u nadoknadi tražili jedanaesterac, prvo nad Vlahovićem, a potom i nad De Lihtom, ali objektivno nije bilo elemenata.

SERIJA A - 31. KOLO

Subota

Specija - Venecija 1:0 (0:0)

/Đasi 90+3/

Lacio - Sasuolo 2:1 (1:0)

/Lacari 17, Milinković-Savić 51 - Traore 90+1/

Salernitana - Torino 0:1 (0:1)

/Beloti 18pen/

Nedelja

Fiorentina - Empoli 1:0 (0:0)

/Gonzalez 58/

Atalanta - Napoli 1:3 (0.2)

/De Ron 58 - Insinje 14, Politano 37, Elmas 81/

Udineze - Kaljari 5:1 (2:1)

/Bekao 38, Beto 45, 49, 73, Molina 59 - Pedro 32/

Sampdorija - Roma 0:1 (0:1)

/Mhitarjan 27/

Juventus - Inter 0:1 (0:1)

/Čalhanoglu 45+4/

Ponedeljak

18.30: (1,95) Verona (3,50) Đenova (4,40)

20.45: (1,40) Milan (4,50) Bolonja (8,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Hakan Čalhanoglu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara