Dragan Antić (©MN Press)
Dragan Antić (©MN Press)

Južnjački derbi u Pirotu, Tolić pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.20. | 11:57

Kapiten Radničkog neizvestan zbog povrede zgloba. Vranjanci se uzdaju u napad, Antića muče štoperi. Brazilac Sosa još nije registrovan za Dinamo

Neizvesno na startu drugoligaškog karavana u Srbiji. Kabel je jedini sa maksimalnim učinkom posle četiri kola. Samo su četiri tima bez poraza, dok kraljevačka Sloga i leskovačka Dubočica ne znaju za trijumf u novoj sezoni.

Derbi južne pruge na startu petog kola Prve lige Srbije. Radnički u Pirotu danas (16.30) dočekuje Dinamo iz Vranja, koji je tek prošle nedelje upisao prve bodove u meču sa kruševačkim Trajalom. Na kormilu Vranjanaca je ostao Dragan Antić. Moglo je da bude drugačije.

Izabrane vesti

"Pre utakmice rekao sam igračima da je meč sa Trajalom od presudnog značaja, da u slučaju poraza ispadamo i svako može da krene da traži klub, a i ja sa njima. Bio sam spreman da podnesem ostavku, nisam mogao da gubim i trpim sudijsko iživljavanje. Sve je na kraju ispalo odlično“, rekao je Antić posle prve pobede u sezoni, prenosi Sportski žurnal.

Radnički je odlično počeo, sakupio je četiri boda, ali je onda poražen na poslednje dve utakmice, na svom terenu od Grafičara i na Novom Beogradu protiv IMT-a, i to bez postignutog gola. Domaćinima su bodovi neophodni. Neizvesno je igranje kapiten domaćeg tima Filipa Tolića. On ima povredu skočnog zgloba. Strahinja Pavlović se oporavio i staviće se na raspolaganju treneru Dejanu Čelaru. U tim se vraćaju i Makedonac Marko Đorđijevski i Nemanja Petrov.

U redovima pirotskog prvoligaša nezadovoljni su suđenjem u prošlom kolu protiv Traktorista sa Novog Beograda, ali veruju da će da izađu iz krize.

"Svima nam je stalo da uzmemo bodove kod kuće. Kao što znate mi smo ekipa koja se ne prilagođava protivniku, što znači da imamo dovoljno kvaliteta da u jednoj utakmici, u 90 minuta, stvorimo više šansi od protivnika, a da manje izgubimo u odbrani“, izjavio je Čelar, prenose Južne Vesti.

Pojačanje Dinama iz Brazila Žerzival Sousa Santoš još nije registrovan.

"Imamo manjak igrača na štoperskim pozicijama. Jelić neće igrati zbog povrede, a još nismo registrovali Brazilca Sosu. S druge strane, mnogo nade polažemo na napad koji je jači deo tima. Na tome baziram svoj optimizam pred gostovanje u Pirotu“, rekao je Antić pred duel u Pirotu.

PRVA LIGA SRBIJE – 5. KOLO

Petak

16.30: (1,75) Radnički Pirot (3,35) Dinamo Vranje (4,70)

Subota

16.30 Radnički 1923 – Grafičar

16.30 Žarkovo – Radnički Sremska Mitrovica

19.30 Borac 1926 Čačak – Sloga Kraljevo

Nedelja

16.30 Kabel – IMT

16.30 Loznica – Železničar Pančevo

16.30 Zemun – Dubočica

Ponedeljak

17.00 Kolubara – Jagodina

19.00 Trajal – Budućnost Dobanovci

***kvote su podložne promenama



tagovi

SrbijaPrva liga SrbijeSrbija 2Radnički PirotDinamo Vranje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara