Markinjos Santos, trener Žuventuda (©Reuters)
Markinjos Santos, trener Žuventuda (©Reuters)

Ka-Žu 285: Lokalno rivalstvo začinjeno borbom za plej-of

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.04.21. | 23:15

Gradski rivali Kašijas i Žuventud pred istim ciljem

Gremio i Internasional u prvenstvu Gaučo potvrdili uloge favorita i glavnih kandidata za prvo mesto prepustivši ostalim klubovima da se međusobno more za raspored na ostalih deset mesta.

Iako su članovi najjačeg ranga Brazila, Serije A, bili su lišeni usluga gotovo svih prvotimaca u uvodnim rundama i prvenstvo su počeli mahom sa omladincima, uspeli su da se izdvoje na vrhu tabele, te će se prvi pratioci pomenutog dvojca gotovo izvesno boriti za preostala dva mesta koja vode u plej-of, a među konkurentima za narednu fazu su večerašnji rivali (01.00) Kašijas i Žuventud.

Izabrane vesti

Lokalno rivalstvo u okviru derbija Ka-Žu 285 dodatno je dobilo na značaju usled činjenice da nosi dragocene bodove u borbi za plej-of, pa rivali imaju znatno više razloga da pruže maksimum osim puke borbe za prestiž.

Odličnom igrom na domaćem terenu oslikanom kroz tri pobede u tri susreta Kašijas je istakao kandidaturu za plej-of, a najozbiljniji ispit u dosadašnjem takmičenju predstavljaće gostovanje Žuventuda. Sa druge strane, gosti koji su takmičenje počeli prilično bledo, sa tri poraza u četiri kola, u prethodnom periodu znatno su popravili utisak osvojivši devet bodova u poslednja četiri susreta, ali to ne plaši Rafaela Laserdu kojem će ovo biti prvi derbi na trenerskoj klupi.

"Nesporno je da je Klasik specifična utakmica. Krećete se gradom, i vidite navijače dva kluba. Svsni smo da nas posle ove utakmice čeka još mnogo izazova i da se njom sezona ne završava, ali je ovo ipak poseban susret. Rival je na višem nivou, igra u Seriji A i bilo bi ludo da kažem da smo favoriti, ali verujem da imamo svoje šanse. Glavno pojačanje nam je to što smo očuvali ekipu na okupu, to je ono što svakog trenera raduje", rekao je Laserdo.

BRAZIL, GAUČO - 9. KOLO

Nedelja

Gremio - Internasional 1:0 (1:0)

/Alves Ču Franko 89/

Ponedeljak

Sao Žoze - Sao Luiz 1:0 (0:0)

/Ribeiro 59/

Utorak

01.00: (2.60) Brazil de Pelotas (2.95) Pelotas (2.80)

01.00: (2.75) Kašijas (2.75) Žuventud (2.80)

01.00: (2.45) Almore (2.85) Novo Hamburgo (3.10)

Nedelja 10.4.

01.00: Esportivo - Iripanga



tagovi

Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara