Kad ako ne sad?

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 15:48

Osnabrik, neporažen posle sedam kola, ima priliku večeras da prekine post protiv Nirnberga dug skoro dve decenije

Svaki klub ima nekog protivnika koji mu jednostavno leži. Za Nirnberg to je Osnabrik. Devetostruki prvak Nemačke ostao je neporažen od ljubičasto-belih na sedam uzastopnih mečeva. Štaviše, šest od tih sedam je dobio. Kad god vidi tim iz Donje Saksonije u svom rasporedu, Nirnberg gotovo da može unapred da upiše bodove. Ipak, pred zatvaranje osme runde Cvajte (20.30) slučaj nije takav.

Dosta dugo Osnabrik čeka na trijumf protiv Nirnberga. Gotovo dve decenije su prošle otkako je prvi, ujedno i poslednji put savladao posrnulog velikana iz Bavarske. Međutim, konačno s pravom može da se nada prekidu neslavnog niza, s obzirom da su se ove sezone stvari malo promenile. Doduše, samo iz ugla ljubičasto-belih.

Izabrane vesti

Nirnberg će se, sudeći po startu prvenstva - samo jedna pobeda iz sedam kola - nakon što je prethodne sezone kroz plej-aut jedva sačuvao status drugoligaša, ponovo boriti za opstanak.

Moglo bi da bude dobro po nas što nemamo ulogu favorita. Ipak, uvek postoji velika motivacija kod timova koji igraju protiv Nirnberga, zbog našeg zvučnog imena“, ističe Robert Klaus veličinu svog kluba.

A Osnabrik? Nakon jučerašnjeg poraza Hamburga od Bohuma jedini ima status neporaženog tima u Cvajti! Sedam primljenih golova – uz Paderborn najmanje – četiri remija i tri trijumfa, i u slučaju novog, četvrtog, večeras bi mogao da se popne na drugu poziciju, nadomak Hamburga, koji već tri uzastopne runde beleži kikseve.

Biće to napet meč. Nirnberg ima dosta individualnog kvaliteta i brzine. Psihički momenat biće vrlo bitan aspekt“, istakao je trener Osnabrika Marko Grote. Nemački stručnjak večeras vrlo verovatno neće moći da računa na ofanzivni trio Bapoh, Santos i Hajder, uprkos tome što su se poslednja dvojica vrlo brzo oporavili od povreda.

"Ipak su male šanse da će biti u timu“, uverava Grote.

Formu timova znate. Dužinu Osnabrikovog posta takođe. Kad će ga onda prekinuti ako ne večeras?

CVAJTA – 8. KOLO

Subota

Braunšvajg - Karlsrue 1:3 (1:2)

/Prošvic 31 - Cigele 14ag, Vaniček 18, Čoi 63/

Diseldorf – Sandhauzen 1:0 (0:0)

/Henings 59pen/

Kil – Hajdenhajm 2:2 (1:0)

/Ferenbah 45ag, Biler 68pen - Kilveter 87pen, 90+4/

Paderborn – Sankt Pauli 2:0 (1:0)

/Srbeni 38, Fihrih 56/

Nedelja

Aue - Darmštat 3:0 (1:0)

/Testrut 7, 56pen, nazarov 90+3/

Grojter Firt - Regenzburg 3:1 (1:1)

/Džekel 3, Seguin 56, Grin 63 - Džekel 33ag/

Hamburger - Bohum 1:3 (0:1)

/Terode 65pen - Žulj 35pen, Blum 78, Čibsa 82/

Vircburger - Hanover 2:1 (0:1)

/Munsi 53, Kopač 74 - Dukš 17/

Ponedeljak

20.30: (2,40) Osnabrik (3,35) Nirnberg (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaOsnabrikNirnberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara