©AFP
©AFP

Kad bi se igralo samo na Mestalji, Valensija bi jurila Evropu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 18:32

Ekipa Havijera Garsije srušila Granadu na svom terenu - 2:1

Za klubove kao što je Valensija, a posebno onda kada prolazi kod ovakvu krizu, domaći teren ima specifičnu važnost. Može se reći i ključnu ulogu, što najbolje pokazuju rezultati u ovoj sezoni. Da mečeve igraju samo na Mestalji, Slepi miševi bi bili ozbiljan kandidat za izlazak na evroscenu, ovako domaći teren će im ove sezone biti od pomoći isključivo da im ne bi bio ugrožen opstanak u Primeri. Ekipa Havijera Garsije Karlosa očitala je lekciju učesniku četvrtfinala Lige Evrope, Granadi, na svom terenu, čime se učvrstila na 12. mestu Primere - 2:1 (1:0).

Sa druge strane Granada ima vrlo slične probleme, iako je vrlo visoko plasirana (osmo mesto), ekipa Dijega Martineza je najlošiji gost u Primeri ove sezone, pa će je to izvesno koštati ostanka bez evropskih takmičenja u narednoj sezoni, ukoliko ne napravi senzaciju u samoj završnici Lige Evrope i preko trofeja se domogne Lige šampiona.

Izabrane vesti

Valensija je vrlo motivisana ušla u večerašnji meč, povela je golom Danijela Vasa još u četvrtom minutu i potom vrlo uspešno osujetila svaki pokušaj protivnika da se vrati u meč. Martinez je već do 64. minuta napravio čak četiri izmene i pokušao da pojuri izjednačenje, ali je usledio šok samo dva minuta kasnije. Domaćin je razvio brz kontranapad, koji je u pogodak efektno pretvorio Alehandro Blanko. Gosti su pukotinu u domaćoj odbrani našli tek u 90. minutu, kada je konačan rezultat postavio vremešni Roberto Soldado.

Svih 90 minuta meča vrlo važnu ulogu u veznom redu domaćeg tima imao je odlični Uroš Račić, koji je dobio veliki broj duela sa protivničkim igračima i bio vrlo aktivan u organizaciji igre Valensije.

Sličan put do pobede kao Valensija, danas je imao i Viljareal. Žuta podmornica je imala dva gola prednosti, a onda uspela da sačuva tri boda - 2:1 (1:0).

Domaćin je poveo golom Đerara Morena u petom minutu, a isti igrač je bio asistent Karlosu Baki kod odlične akcije u 67. minutu. Isksnom kolumbijskom napadaču ovo je bio drugi pogodak u sezoni, na ovom meču je mogao i ranije da se upiše u strelce. Ipak, njegov pogodak u 48. minutu poništen je zbog ofsajda, a nakon pregledavanja VAR snimka.

Kadiz je uspeo da se vrati u meč u 69. minutu preko Aleksa Fernandeza i učini završnicu meča znatno uzbudljivijom, mada gosti nisu uspeli ozbiljnije da ugroze mrežu Serhija Asenha u poslednjih 20 minuta utakmice. Najbliži drugom golu na meču bio je raspoloženi Moreno u 77. minutu, ali je njegov udarac na sjajan način zaustavio Hereminas Ledesma.


PRIMERA – 28. KOLO

Petak

Betis - Levante 2:0 (0:0)

/Fekir 70, Huanmi 75/

Subota

Bilbao – Eibar 1:1 (1:1)

/Berčiče 9 – Kike 17/

Selta - Real Madrid 1:3 (1:2)

/Mina 40 - Benzema 20, 30, Asensio 90+3/

Ueska - Osasuna 0:0

Valjadolid - Sevilja 1:1 (1:0)

/Oreljana 44pen - Bono 90+4/

Nedelja

Hetafe - Elče 1:1 (0:1)

/Unal 60 - Mila 19/

Valensija - Granada 2:1 (1:0)

/Vas 4, Blanko 66 - Soldado 90/

Viljareal - Kadiz 2:1 (1:0)

/Moreno 5, Baka 67 - Aleks 69/

18.30: (1,38) Atletiko M. (4,40) Alaves (10,0)

21.00: (3,70) Sosijedad (3,60) Barselona (1,98)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara